Konu: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Ağus. 28, 2009 9:03 pm
La madrastra'yı kaldığı yerden ben devam ettiriyorum arkadaşlar olabilecek her türlü gariplik için şimdiden kusura bakmayın diyorum
pallas Eugenio Lizarde "En Nombre del Amor"
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Ağus. 28, 2009 9:17 pm
Eveeeet şimdi şöyle bir geçmişi hatırlayalım Esteban'la maria evlenmiş,çocuklar muradına ermiş, sosyopat alba,bruno,ana rosa,carlos ve demetriou'yu mezara yollamıştık finalde.... peki ondan sonra noldu Ölen ölür kalan sağlar bizimdir, yanlış hatırlamıyorsam fabiola akıl hastanesine yatırılmıştı, daniela'nın akıbetinden pek haber alamadık , rufino sanchez,socorro ve da vinci hala yaşıyorlardı... şöyle bi tabloyla olayı görselleştirelim (bu arada biraz mizahi bir dille takılıyorum fakat hikaye başladığında engin türkçe pınarımdan parçalarla ciddi bir hava estireceğim ) [img][/img]
bu tablonun arkasından bizimkiler çok mutlular [img][/img] tanrıım şu tablo için tam 125 bölüm devirdik şimdide arkasından ben...kimbilir neler çektireceğim zavallılara
şimdi de geleliiiim benim yazdığım senaryonun özetine: Maria ve esteban yaşadıkları onca fırtınalı ve kötü günlerden sonra nihayet huzura kavuşmuşlardır. San Roman malikanesinin duvarları artık kin,nefret ve ihtiras yerine ,mutluluklara ve aşka şahit olmaktadır Esterella ve Greco kendi evlerine taşınmış, Vivian ve hector ise malikanede kalmayı tercih etmiştir. Bu arada Alma,angel ve carmela,carmela'nın isteği üzerine xochimilco'da bir villada yaşamaltadırlar. Carmela Alba'nın ona yaşattıklarını ve kardeşinin ölümünün gerçekleştiği evde kendini iyi hissetmemektedir. Leonel ve lupita'nın da evlilikleri yolundadır. Alma ve lupita sekreterliği bırakmıştır. Vivian maria'nın gümüş atölyesinin başındadır. Greco şirkette çalışmaya başlamıştır. Maria ise şirkette çalışmaya ve esteban'a yardım etmeye devam eder.
Arkadaşlar kısa bir giriş yaptım.Hikaye'ye geçiş yapacağım.Sorularınızı,önerilerinizi ve hatalarımı "el amor siempre" bölüm yorumlarında konuşalım.
En son pallas tarafından Paz Ağus. 30, 2009 3:11 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Ağus. 28, 2009 9:56 pm
(Vivian,hector,maria ve esteban kahvaltı masasındalardır,San Roman şirketlerinin üstlendiği büyük ve çok önemli bir proje konuşulmaktadır. Hector:Ben projeden kesinlikle karlı çıkacağımıza eminim... Esteban:Aslında bu konuda şüphelerim var hector şirketteki mimarların sayısı, bu proje için yeterli değil en kısa zamanda iyi bir kadro oluşturmalıyız, öğleden sonra yönetim kurulu toplantısı yapalım. Maria:Ben başaracağımıza inanıyorum hayatım,bugüne kadar hiçbir işi yarım bırakmadık. Esteban:Yanımda olduğun sürece benim yapamayacağım hiçbir şey yok maria...(esteban,maria'yı öper ) Vivian:Maria bu öğleden sonra benimler birlikte atölyeye gelir misin,sana göstermek istediğim harika şeyler var. Maria:Görmeyi çok isterim vivian,öğleden sonra atölyeye uğrarım. (Hector Vivian'ı atölyeye bırakır,bizimkiler şirkete giderler ayrıca kahvaltı sonrası bir resim ekliyorum Esteban'la maria'nın) [img][/img]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Paz Ağus. 30, 2009 1:26 am
(esteban ve maria şirkete gelmişlerdir,esteban'ın sekreteri brenda,esteban'a bir telefon geldiğini ve arjantin'deki büyük proje ile ilgili olduğunu söyler) esteban:pekala, brenda arayan ismini söylemedi mi? brenda:üzgünüm efendim ismini belirtmedi,bende 14.30'a randevu verdim. (Esteban ve maria şaşkındır.) (maria'nın ofisi) Maria:Leonel arjantin'deki mimarlarla irtibata geçti sanırım esteban... Esteban:belki,öğleden sonra görüşeceğiz nasılsa, bu arada öğle yemeğinde sana harika bir sürprizim var maria maria:bu harika hayatım,yemeği yalnız yiyeceğimi sanıyordum, sen Leonel'le şantiyeye gitmeyecek misin? esteban:şantiye'ye angel ve leonel gidecek, ben mükemmel bir bayana yemek ısmarlamak istiyorum bugün. maria:hmm bu kadar güzel bir davete hayır diyemem. Esteban:pişman olmayacaksın. maria:pekala,o zaman güzel bir öğle yemeğini haketmek için çalışmaya başlayalım, bu arjantin'deki arazi leonel'den duyduğuma göre yabancı bir şirketin elinde ve henüz satın alamamışız esteban:aslına bakarsan almayacağız da maria maria:neden? esteban:istediğim arazinin orası olmadığına karar verdim. maria:esteban yanılmıyorsam greco ile konuşurken arazinin tam da aradığın yer olduğunu söylemiştin,fikrini değiştiren nedir? (esteban biraz gergin biraz kıskanç bir şekilde) [img][/img] esteban:bak maria,arazi salgado'nun şirketinin,şimdi oldu mu? maria:gerardo'yu neden bu kadar sorun haline getirdiğini anlayamıyorum esteban o arazi bizim için çok önemli... esteban:sen de benim için herşeyden önemlisin işte bu yüzden etrafında sana hayran olan ve tüm anlaşmaları seninle yapmak isteyen, hatta gözlerimin önünde sana kur yapan bir erkeğe katlanamıyorum, senin etrafında olan hiçbir erkeğe katlanamıyorum, gerardo'ya tahammül edemediğimi biliyorsun...amerika'da bir tek onun arazisi kalsa yine de gerardo ile ortak bir proje yapmam. [img][/img] maria:esteban duygularınla hareket ediyorsun,gerardo yalnızca seni sevdiğimi biliyor ve artık bunu anlayabiliyor. esteban:o bunu anlamak istemiyor maria,eğer öyle olsaydı evli bir kadını öpmeye kalkışmazdı. maria:(imalı bir şekilde gülerek)hala onu kıskanıyorsun değil mi? [img][/img] esteban:evet hala çok kıskanıyorum,biliyorsun en son fena kapışmıştık kendimi kontrol edemeyip gerardo'ya yumruk atmıştım. maria:ah hatırlamak istemiyorum esteban,nasıl korktuğumu anlatamam,bir an çıldırdığını sanmıştım. esteban:(gülerek)çünkü çıldırmıştım (ikiside gülerler) [img][/img] (resimlerde kuzucuğumun kravatları farklı ayrıntıları boşverin kızlar,çaktırmayın yani) esteban:seni seviyorum maria,sözkonusu sen olduğunda mantıklı olamıyorum... maria:seni herşeyden çok seviyorum esteban... (tam maria'yla esteban öpüşecekken telefon çalar)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Salı Eyl. 01, 2009 10:31 pm
(esteban telefonu açar) esteban:alo,efendim brenda...(brenda esteban'a bir bayanın dışarıda onu beklediğini söyler) esteban:pekala içeri gelsin. (kapı açılır ve içeri amerika'nın en iyi mimarlarından Valeria Mendez girer...) işte kızlar ünlü mü ünlü hoş mu hoş Valeria mendez... [img][/img] esteban:valeria...(esteban çok şaşırmıştır) (maria şaşkındır) valeria:bunu bir sevinç belirtisi olarak kabul edebilir miyim esteban? yoksa arjantin'e geri mi dönmeliyim?
...1.bölümün sonu...
(işte tam şimdi laura'dan bir viveme dinlemeli)
hatta dinleyelim
jenerikteki meftalara çok takılmayın kızlar,laura flores de varmış gibi yapın diziye biraz taze kan artık gelsin dimi ama
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 04, 2009 12:21 am
2.bölüm (esteban büyük şaşkınlık içindedir,yüzünde anlaşılması çok zor bir ifade vardır, maria ise havadaki bu garipliği sezmiştir)( esteban sonunda konuşur) esteban:valeriaaa,bu,bu ne güzel bir sürpriz,beni çok şaşırttın! valeria:ah hayatım görüşmeyeli kadar uzun zaman oldu ki (valeria esteban'ın boynuna sarılır,tabii esteban'ın eli de armut toplamaz ) harika görnüyorsun esteban esteban:sen de öyle valeria... esteban:ah seni maria'yla tanıştırmayı unuttum bu mükemmel kadın benim karım. (valeria çok şaşırır,esteban'a bakar,hemen ardından kendini toparlayarak) valeria:ah tanıştığımıza çok memnun oldum maria, maria:bende öyle valeria... (bu arada maria'nın telefonu çalar,arayan vivian'dır,maria'yı acilen gümüş atölyesine çağırmaktadır.) maria:pekala vivian birazdan geliyorum, estaban hayatım öğleden sonra vivan'la buluşmam gerekiyordu, tamamen aklımdan çıkmış. esteban:(gülerek)bu da ekildiğim anlamına mı geliyor? maria:çok üzgünüm ama öyle olması gerekiyor, maalesef size katılamayacağım. valeria:keşke bize katılabilseydin maria maria:gerçekten çok üzgünüm fakat atölyenin de bana ihtiyacı var,hoşcakalın (maria çıkar) ............................................ gümüş atölyesi'nin girişi maria önüne bakmadan hızla atölyeye doğru ilerlerken birden, gümüş tasarımları inceleyen bir adamla çarpışır. maria:ah çok afedersiniz,tamamen benim hatam... (adam maria'ya bakar ve gözlerini alamaz...ve sonunda) adam:önemli değil hanımefendi,siz iyisiniz ya maria:ben iyiyim teşekkür ederim (maria hızla yoluna devam eder) vivian:tanrım maria,harika haberlerim var,maria sen iyi misin, biraz solgun görünüyorsun, maria:yo ben iyiyim vivian. vivian:öyleyse güzel haberlerime geçiyorum, bu sabah atölyeye bir adam geldi ve tasarımları incelemeye başladı, daha sonra tasarımları kimin yaptığını öğrenmek istedi, ben de ona senden bahsettim maria:evet? vivian:maria adam tasarımlarına bayıldı ve bize iş teklif ediyor, maria:vivian peki kim bu adam,ben burada kimseyi göremiyorum... vivian:ah tabii ya sana söylemeyei unuttum,işte şu girişteki,bay juan castro... maria:o mu ? (bu arada juan castro'nun resmi)
[img][/img] vivian :ta kendisi,seninle konuşmak istedi ve bende hemen seni aradım maria:girişte çarptığım adam... vivian:işte buraya geliyor. juan:merhaba vivian,bayan maria geldi mi acaba maria:merhaba ben maria... juan:siz,girişteki şu bayansınız... maria:evet,kabalığımı bağışlayın lütfen vivian çağırınca aceleyle geldim, açıkcası önüme bakmıyordum. juan(gülerek):bana çarpmadan önce sizi görseydim, zaten birinin bana çarpmasına gerek kalmazdı. (gülerler) .................................... (valeria ve esteban yemektedirler) valeria:esteban harika görünüyorsun,bu kadar değişeceğini tahmin etmiyordum açıkcası... esteban:bu bir iltifat mıydı? valeria:elbetteee (gülerler) (valeria,esteban'a uzun uzun bakar) valeria:seni dinliyorum esteban,ben gittikten sonra neler yaptın,anlat bakalım, seninle konuşmayı öyle özledim ki... esteban:ben aslında...herşey değişti valeria... valeria:farkettim...asla evlenemezsin sanıyordum... esteban:kaybettiğim parçaları bulmak o kadar zaman aldı ki, en son bulduğum parçanın,kaybettiğim en büyük parça olduğunu anlamam uzun sürmedi ve maria'yla evlendim... valeria:hoş bir kadın... esteban:çok daha fazlası... esteban:peki sen valeria,arjantin'e döndükten sonra neler yaptın? valeria:benimde parçalarımı bulmam uzun sürdü... bi mimarlık bürosu açtım ve tek aşkım işim oldu. esteban:peki sen...evlendin mi? valeria:(gülümseyerek)bi önemi var mı... esteban:(gülümseyerek):artık yok... valeria:leonel bana büyük bir proje'ye başladığınızı ve iyi bir mimara ihtiyacınız olduğunu söyledi, sana yardımcı olmak için buradayım esteban... esteban:bana her zaman yardım ettin ve önemsedin... valeria:pişman değilim... (esteban valeria'nın elini tutar) esteban:teşekkür ederim valeria valeria:(gülümser)önemli değil esteban,gerçekten... esteban:bak bu akşam seni bize davet ediyorum. hem bu ortaklığımızı kutlamış oluruz valeria:bu harika olur...fakat yanımda bir arkadaşımı da getirebilir miyim? esteban:hmmm,kimmiş bakalım bu arkadaş? valeria:bir mimar arkadaşımla geldim mexico'ya esteban:tabii ki akşama seni bekliyorum, şu mimar arkadaşını da görelim bakalım... [img][/img] valeria:bu bakışlar bana tanıdık geliyor esteban... beni merak etme,juan harika biridir... ................................. 2. bölümün sonu
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 04, 2009 10:56 pm
3. bölüm (SanRoman malikanesi:çocuklar,carmela'lar,leonel'ler herkes yemekte buluşur,proje için kutlama yemeği yapılacaktır) (maria ve esteban'ın odası) maria:esteban, valeria ile leonel mi irtibata geçti? esteban:evet hayatım,benim de haberim yoktu... maria:belli oluyordu, o kadar şaşırdın ki esteban:geldiği çok iyi oldu,mükemmel bir mimardır,harikalar yaratacağından eminim, maria:daha önceden şirkette çalıştı öyleyse... esteban:a evet birlikte acapulco'daki tesis üzerinde çalışmıştık maria:güzel,peki niye şirketten ayrıldı? esteban:arjantin'e dönmesi gerekti maria,çünkü mexico da yapacak birşeyi kalmamıştı, bu arada, bu akşam yine baş döndürüyorsun aşkım, maria:teşekkürler hayatım hadi aşağıya inelim. [img][/img] (aşağıda leonel,greco ve angel yeni proje hakkında konuşuyordur) leonel:valeria mükemmel bir mimardır,amerika da üstüne yok, aslında gelmeye pek niyeti yoktu ama san roman şirketlerinin teklifini geri çevirmedi, greco:peki arazi hakkında konuştunuz mu? leonel:aslında pek vakit olmadı,yarın esteban'la birlikte araziyi görmeye gidecekler, angel:şimdiden sabırsızlanıyorum,umarım acapulco'daki tesis kadar mükemmelini yeniden yapabiliriz. leonel:hiç şüphen olmasın angel,o tesisin mimarı da yine valeria mendez'miş ....................................... esterella:ah şu kadını çok merak ediyorum,şimdiden herkesin dilinde maria:bu sabah tanıştım,gerçekten işinin ehli gibi duruyor, esteban çok başarılı olduğunu söyledi... lupita:umarım güzel bir iş olur, carmela:ah angel'ciğim ilk kez şantiye de bizzat çalışacak öyle mutluyum ki alma:şimdiden çok heyecanlı. esterella:anne harika görünüyorsun... maria:teşekkürler hayatım. (kapı çalar içeri valeria ve maria'nın bu sabah atölyede tanıştığı juan castro girer, maria ile vivian çok şaşırmıştır,tabii juan da öyle,valeria'yı gören carmela'da şaşkınlık içindedir) esteban:merhaba,hoşgeldiniz valeria:herkese iyi akşamla,esteban senin tanıştırayım arkadaşım juan, juan bu güzel bayanda esteban'ın eşi maria... juan:memnun oldum esteban, maria bu ne güzel bir tesadüf. maria:evet,bugün tesadüflerle dolu birgün oldu gerçekten. valeria:siz juan ile tanışıyormuydunuz maria? maria:bu sabah gümüş atölyesinde tanıştık valeria:ah juan tasarımlara bayılır ve yaptığı tüm çalışmalarda özel bir yer verir... (herkes tanışır,kaynaşır) valeria:ah carmela hayatım hiç değişmemişsin hala aynı güzellikte duruyorsun carmela:sen de öyle tatlım. valeria:alba'yı göremedim o nerelerde? esteban:teyzem aramızdan ayrıldı, valeria:ah ne kadar üzüldüm anlatamam,peki neden,ne oldu alba'ya öyle tatlı bi kadındı ki... (çocuklar ve maria gözgöze gelir) maria:alba kanserdi,çok tehlikeli bir kanser... onu aramızdan çabucak aldı ne yazık ki bu konuda pek konuşmuyoruz çünkü gerçekten hepimiz çok etkilendik... valeria:ah affedersiniz sizi üzmek istememiştim,bu arada esterella ve hector öyle değişmişler ki esteban tanıtmasa mümkün değil tanıyamazdım,onları en son gördüğümde, esteban'ı peşlerinden koşturan ufaklıklardı,yıllar gerçekten de çok çabuk geçiyor... esteban:o zaman uzun yıllardır başarısından ödün vermeyen ve şimdi de mükemmel bir projeye imza atacak olan San Roman şirketlerine kadeh kaldıralım valeria:ve ben... san roman şirketlerini daima harika bir şekilde idare etmiş olan esteban'a da kadeh kaldırmak istiyorum,tanıdığım en güçlü adama... (herkes kadeh kaldırır,sohbet kaldığı yerden devam eder,valeria ve esteban sohbete dalmışlardır, juan da maria'nın yanına gelir) juan:maria bugün pek ayrıntılı konuşamadık,tasarımlarından çok etkilendiğimi şimdi söylebilirim, hepsi de mükemmeller.. maria:teşekkür ederim juan. juan:eğer kabul edersen tasarımlarını çalışmalarımda kullanmak isterim, inan bana harika bir iş çıkarabiliriz. maria:aslında şu an ilgilenmem gereken şu tesis projesi var... juan:(esteban'la valeria'yı göstererek) [img][/img] sence şu gördüğün ekibin elinden o proje kurtulabilir mi? maria:pek sanmıyorum juan:öyleyse? maria:yine de bana biraz zaman var juan olur mu? juan:sen nasıl istersen maria. ........................................... (gece biter,herkes dağılır hector,vivian,maria ve esteban oturuyorlardır) hector:şimdi hiçbir şüphem kalmadı baba,bayan valeria mükemmel biri, esteban:bu işin altından kalkabilir,çok hırslıdır... maria:umarım herşey güzel olur... vivian:maria, bay juan'ın teklifine ne diyorsun? maria:biraz düşünmeliyiz vivian,henüz elimizdeki tasarımların stokları yeterli değil... esteban:juan sana ne zaman iş teklif etti maria? maria:öğlen vivian'ın yanına gittiğimde sohbet etmiştik, tasarımlarımdan etkilendiğin söyledi ve iş teklif etti, esteban:hızlıymış... hector:bu işte hallolduğuna göre artık rahatça uyuyabilirim, biz yatıyoruz,size iyi geceler, vivian:iyi geceler, esteban-maria:iyi geceler (esteban'la maria yalnız kalırlar) maria:(şöminenin üstündeki resme bakarak):ona benden bahsettin mi esteban? esteban:valeria'ya mı? maria:evet, geçmişimden... yoksa beni çocukların üveyannesimi sanıyor... esteban: bunun bi önemi var mı maria? maria:sence? benim hapiste olduğum zamanlarda valeria hepinizi biliyordu, alba'yı carmela'yı,çocuklarımı,seni... bir tek ben hariç,hepinizi tanıyordu... esteban:alba valeria'ya senin öldüğünü anlattı... senin dönüşün,evliliğimiz... bunları ona anlatmam geçmişi diriltmekten başka bir işe yaramaz ayrıca valeria'yı ilgilendirmez maria... maria:haklısın,alba'dan sözedince birden, sizden uzak,senden uzak, çocuklarımı ve seni alba'ya bırakıp gittiğim günler aklıma geldi...sanki herşey yeniden başladı... esteban:maria şimdi bunları düşünme şimdi sadece sen ve ben varız, geçmişi unutalım artık,geçmişte kalan ne varsa unutalım, maria:deniyorum esteban, ama başkaları benim yokluğumda, ben çocuklarımı ve seni göremezken,tam 20 yıl boyunca o pis deliğe tıkılıp kalmışken seninle ve çocuklarımla geçirdiği anları hatırlattığında,kendimi yabancı gibi hissediyorum... esteban:maria artık hep birlikteyiz çocuklarımız,sen,ben...başkalarının ne dediği umrumda değil ben senin olmadığın 20 yıla dair hiçbirşey hatırlamıyorum... senden önce ve senden sonra... maria:peki valeria ile ne zamandır tanışıyorsunuz? esteban:aslında son 15 yıldır görüşmüyoruz,acapulco'daki tesis'in yapımında tanışmıştık ve sonra arjantin'e döndü... maria:(imalı bir şekilde ve gülerek):mexico city'i özlemişe benziyor... [img][/img] esteban:(mutlu bir şekilde gülerek):bayan san roman kıskanıyor mu yoksa? [img][/img] maria:(gülerek) henüz yeterli sebebim yok, ama öyle olacak gibi duruyor,yani her an kıskanabilirim... [img][/img] esteban:senin tarafından kıskanılmak harika bir duygu hayatım, maria:henüz kıskandığımı belirtmedim bay san roman... (gülerler) esteban:seni seviyorum maria,seni herşeyden ve herkesten çok seviyorum... maria:ben de seni herşeyden ve herkesten çok seviyorum hayatım.. (maria ve esteban öpüşürler ......................................... 3. bölümün sonu
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Paz Eyl. 06, 2009 2:47 pm
4. bölüm (sabah esteban'la maria şirkete gelmişlerdir) brenda:günaydın efendim esteban-maria:günaydın brenda brenda:efendim bayan valeria sizi odanızda bekliyor. esteban:valeria mı? brenda:evet efendim az önce geldi. maria:ben odama gidiyorum esteban,bir gelişme olursa haber verirsiniz... esteban:biz arazi hakkında konuşacağız maria,sen de bize katılmak istemez misin hayatım? maria:arazi konusunda fikir ayrılıklarımız var esteban, umarım bu toplantı sonunda valeria seni ikna edebilir.... (maria odasına doğru giderken esteban seslenir) esteban:bana bir öğle yemeği borcun var, sakın unutayım deme! maria:pekala,ama içimde bu sefer de benim ekileceğime dair bir his var... esteban:(gülerek) bu yapmayı isteyeceğim en son şey olur... maria:umarım... ...................................... (maria odasına girer hemen arkasından esteban kendi odasına girer) valeria:(gülerek)günaydın uykucu. esteban:(gülerek)günaydın... valeria:bu sabah sözleştiğimizi unuttun mu yoksa,arazi hakkında toplantı yapacaktık... esteban:tabii ki unutmadım,bu mümkün mü? valeria:güzeel,leonel bana bir araziden bahsetmişti... duyduğuma göre tesisin yapımına çok uygunmuş bugün oraya bir bakmak istiyorum, esteban:eee bak valeria aslında orası pek işimize yaramaz yani yeri pek iyi değil anladın mı? valeria:ama leonel çok bahsetti... esteban:amerika da yüzlerce müsait arazi var... valeria:esteban ben o araziyi görmek istiyorum, sen mimarına güven olur mu? esteban:güvenmemek elimde mi sanki... valeria:böylesi çok daha iyi,o zaman bu öğlen araziye bakıyoruz. esteban:öğlen mi? valeria:bi programın mı vardı? esteban:aslında evet ama bir saniye geliyorum... (esteban odadan çıkar ve maria'nın kapısını tıklatır) ..................................... maria:girin... esteban:dosyaların arasında kaybolmuşsun hayatım... maria:evet,herşey öylesine karıştı ki... esteban:kendini fazla yorma aşkım brenda sana yardım eder, maria:korkarım edemez hayatım,leonel'le birlikte hazırladığımız ihale dosyaları birbirine girdi, sen ne söyleyecektin? esteban:aa bu öğlen araziye bakmaya gidelim mi diyecektim, sakın yemeği unuttuğumu sanma ,bu akşam telafi edeceğim... maria:hislerimde yanılmam,sana demiştim... esteban:sana söz veriyorum akşam telafi edeceğim aşkım, maria:pekala öyle olsun,şu araziyi görelim bakalım,salgado'nun arazisine gidiyoruz değil mi? esteban:hmmmm,evet,valeria tutturdu... maria:demek ki seni ikna etmeyi becerebiliyor,bu konuda ondan biraz ders almalıyım... esteban:(gülerek)bir ipucu vereyim, bir öpücük yeterli olur... [img][/img] maria:bu yalnızca benim için geçerli değil mi? esteban:(gülerek)tabiiki hayatım,diğerleri sözcüklerin gücünü kullanmak zorunda... (maria esteban'ı öper tabii bizimki de maria'yı) maria:sözcüklerden daha etkili olmuştur umarım... esteban:kesinlikle... maria... inanılmazsın hayatım.. maria:sen de öyle...beni şımartıyorsun... esteban:bunu hakedecek başka bir kadın göremiyorum... (maria gülümseyerek esteban'a bakar ve içinden tanrıya şükreder) maria:şimdi şu dosyaların başına dönmem gerek,içinden çıkamazsam leonel'i arayacağım,sahi bu gün gecikti değil mi? esteban:hector'la birlikte acapulco'daki bürodalar bugün, maria:pekala, o zaman iş başa düştü... esteban:takıldığın yerde memnuniyetle yardım ederim... seni dosyalarla boğuşurken görmek çok hoş... maria:(gülerek) yardım edeceğinden pek emin değilim esteban, daha da kafamı karıştırıyorsun,şu dosyaları düzenleyeyim size katılacağım, esteban:pekala,sana kolay gelsin, kendini fazla yorma hayatım... maria:olur hayatım... ........................................... (esteban kendi odasına girer) valeria:ne oldu esteban? esteban: tamamdır,bu öğlen araziyi görmeye gidebiliriz... valeria:zor iptal edilen randevular,telafisi zor olan randevulardır... esteban:evet ama aslında anlayışla karşılanabilir... valeria:maria'yı ihmal etmiyorsun değil mi? esteban:(gülümseyerek) bazen aklımdan geçenleri okuyabildiğini düşünüyorum valeria... valeria:(gülümseyerek)bu seni korkutuyor mu peki? esteban:henüz değil... (devam edecek)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Çarş. Eyl. 09, 2009 11:46 pm
(esteban,maria ve valeria araziye bakma üzere yola çıkarlar) esteban:dosyaları düzenleyebildin mi hayatım? maria:aslında hala ufak tefek karışıklıklar var,ama leonel gelince eminim halleder... valeria:bir sorun mu var maria? maria:aslında pek sorun sayılmaz sadece ufak bir karışıklık oldu,ihale dosyaları karıştı... valeria:en son aldığınız ihalenin dosyalarını bir de ben inceleyebilir miyim, bir sakıncası yoksa tabii? maria:tabii,dosyaları tamamen düzenledikten sonra arşivden alabilirsin... valeria:umarım çok uzun sürmez... (maria bozulur) maria:uzun sürmez,dediğim gibi leonel de bir baktıktan sonra arşivleyeceğim esteban:maria kendini çok yoruyorsun,bunu angel de halledebilir... maria:ama bu benim düzenlememden daha da çok zaman alır, valeria'yı bekletmek istemem... (arabada bir süre gergin bir sessizlik olur,sessizliği valeria bozar) valeria:arazinin sahibi olan şirketi tanıyor musun esteban? esteban:hıhı gerardo salgado'nun şirketi... valeria:salgado... bu bana yabancı gelmedi... esteban:başarılı bir şirkettir... valeria:daha önce arazi hakkında konuştunuz mu peki? (esteban bozulur) esteban:yo hayır,o şirketle anlaşmaları genelde maria yapardı... valeria:peki ya araziyi vermek istemezse? esteban:ya araziyi almak istemiyorsam... maria:esteban,valeria seni ikna etti sanıyordum... valeria:ah maria kocan bir keçi kadar inatçı... ama arazinin uygun olup olmadığına ben karar vereceğim, değil mi esteban? esteban:mimar sensin... .................................................. gümüş atölyesi (vivian ve esterella konuşuyorlardır) vivian:hector tesisin bahçe tasarımını senin yapacağını söyledi,heyecanlı mısın bakalım? esterella:aslında evet,ama yalnız olmayacağım,yanımda büyüüük mimar valeria mendez olacakmış... vivian:valeria'dan pek hoşlanmadın galiba? esterella:bilemiyorum sence de biraz garip değil mi? vivian:garip olan ne esterella? esterella:valeria ile babam? vivian:esterella yapma lütfeeeen... esterella:yo yo soru babam değil anladın mı ?valeri sanki... vivian:esterella bu düşüncelerini kendine sakla lütfen... esterella:ama vivian farketmedin mi babama nasıl bakıyor,valeria içeri girdiğinde teyzemin yüzünün nasıl değiştiğini görmeliydin,ayrıca anlattıklarına bakılırsa, annem yokkenden beri babamla tanışıyorlar,tüm bunlar garip... vivian:yapma esterella buraya tamamen iş için geldi o kadın, evli bi adamdan ne isteyebilirki... esterella:buraya gelirken babamın evli olduğunu bilmiyordu bence... vivian:esterella,annene bunların hiçbirinden bahsetmeni istemiyorum... bunları senden önce maria'nın farketmesi lazımdı değil mi? ama esteban da maria da normal davranıyorlar,böyle konuşup, babanı daha da kötüsü anneni üzmeni istemiyorum. esterella:pekala pekala sustum...biraz abartmış olabilirim... tanrım bunlarda ne böyle harika gözüküyorlar? vivian:yeni tasarımlarımız... gel sana diğerlerini de göstereyim... ......................................... (bizimkiler arazinin olduğu yere gelmişlerdir,arabadan inerler) valeria:tanrııııım esteban tek bir tümsek bile yok şuraya bak... esteban:öyle... maria:(valeria'nın duyamayacağı biçimde) esteban lütfen böyle davranmaktan vazgeçer misin? esteban:söylemesi ne kadar da kolay maria... maria:tek istediğim sakin olman hayatım... valeria:şuraya bakın,işte burası giriş için ideal ayrıca giriş heryerden güneş alacak... aklıma harika şeyler geliyor... esteban:seni durdurmak imkansız... maria:ayrıca çevre yollara da yakın nakliyat problemimiz olmayacak. valeria:ah evet maria kesinlikle doğru, esteban amerikada böylesini bulamazsın... (bu arada uzaktan bir adam bizimkilere doğru yürümektedir) valeria: bakın galiba geleceğimizi biliyorlardı, esteban:leonel salgado'yu aramıştı... (maria'ya bakarak) işte başlıyoruz... [img][/img] 4. bölümün sonu
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Perş. Eyl. 10, 2009 11:21 pm
5. bölüm (yaklaşan adamın gerardo oludğu anlaşılır,maria tedirgindir, çünkü esteban çok gergindir,valeria bu duruma bir anlam veremez, esteban çoktaaan suratını hazırlamıştır )
maria:esteban,bana söz vermeni... gerardo:merhaba... maria seni görmek ne kadar güzel... merhaba esteban... esteban:(esteban meşhur san roman tripleriyle...) merhaba gerado... valeria:esteban beni tanıştırmayacak mısın? esteban:ha gerardo şirketimizin mimarı valeria mendez, kendisi arjantinden geldi... gerardo:çok memnun oldum bayan... maria harika görünüyorsun... maria:teşekkür ederim gerardo,çok naziksin (esteban dişlerini gıcırdatmaktadır... gerardo'ya ters ters bakar) [img][/img] valeria:ne kadar da güzel bir araziniz var bay salgado... gerardo:amerika da zor bulunan bir arazi gerçekten de esteban:gerardo lafi fazla uzatmayacağım,şirket olarak, bir proje üstünde çalışıyoruz ve arazinin yapısını uygun gördük, seninle bu yüzden konuşmaya geldik... maria:leonel anlatmıltır sanırım. gerardo:a evet bahsetti,ama bunu burada konuşmak yerine arazinin arkasındaki korudaki evimde görüşsek olmaz mı?hepimiz ayakta kaldık...esteban? esteban:pekala... (gerardonun evine giderler,esteban son derece gergindir,maria ise bir o kadar tedirgin, valeria ise evi dolaşmaktadır) valeria:demek bohem tarzından hoşlanıyorsunuz bay salgado... gerado:kesinlikle...içecek bir şeyler alırmıydınız? esteban:teşekkürler gerardo,konumuza geçelim... gerardo:pekala esteban...araziyi ne için kullancaksınız? esteban:acapulco'daki tesis tarzı bir çalışma olacak... maria:biraz daha gelişmişi... gerardo:aslında araziyi satmayı hiç düşünmemiştim... esteban:peki şimdi?ne kadar çabuk bir cevap verirsen o kadar çabuk, işimi kolaylaştırırsın gerardo,elindeki dosyada tekliflerimiz yazıyor, hatta anlaşma dahilinde olması durumunda bu sefer kiminle muhatap olacağın bile yazıyor, cevabını bekliyorum, gerardo:pekala esteban seni arayacağım... maria bir ara atölyeyi ziyaret etmeyi çok isterim... maria:çok memnun olurum. esteban:ne yazık ki maria artık atölyeye pek uğramıyor gerardo... (gerardo ile esteban bakışırlar...) [img][IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img22/8793/vsdf.jpg][/IMG][IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img22/vsdf.jpg/1/w299.png][/IMG][/img]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 11, 2009 4:17 pm
5.bölüm devam
maria:bir ara görüşmeyi ben de isterim gerardo,yeni tasarımlarımı görmelisin... (esteban gerardo'ya haşin bir bakış atarak) esteban:artık kalkalım maria... valeria:tanıştığıma çok memnun oldum bay salgado... gerardo:bende öyle bayan valeria... esteban:telefonunu bekliyorum gerardo,umarım çok beklemek zorunda kalmam... gerardo:pekala esteban,seni bekletmemeye çalışacağım. kendine iyi bak maria... (valeria esteban'ın gerardo'dan hoşlanmadığını, ve maria'yı kıskandığını anlamıştır)
[img][/img]
(bizimkiler şirkete doğru yola koyulur,esteban çok sinirlidir) esteban:sayenizde buraya geldim ve bulduğum tek şey aptal gerardo'nun kaprisleri, daha düne kadar araziyi satmak için can atıyordu ah buraya hiç gelmemeliydik... valeria:esteban neden bu kadar büyüttüğünü anlayamıyorum,sadece düşüneceğini söyledi... esteban: (esteban sesini yükseltir) anlamıyorsun valeria... gerardo bizim o araziye ihtiyacımız olduğunu biliyor, bizimle oynamak istiyor... maria:(maria da sinirlenir)esteban lütfen biraz mantıklı olur musun esteban, mantıklı ve sakinnn... gerardo düşüneceğini söyledi,araziyi satmayacağını söylemedi, söyler misin o araziden başka bir arazi bulabilecek misin mexico'da, gerardo'yu sevmeyebilirsin ama işine hırslarını karıştırmamalısın... esteban:beni buna zorlayan o,bunu en iyi sen biliyorsun maria... maria:peki esteban,biraz sakinleşince konuşalım,konuşalım ve artık bu saçmalık bitsin... (valeria'yı evine bırakıp şirkete gelirler,esteban asansörde sinirden kuduruyordur,maria odasına yönelir fakat esteban onu durdurur) esteban:maria konuşmalıyız... maria:bu şekildeyken seninle konuşmak istemiyorum esteban, söylediklerin benimde sinirlerimi bozuyor...sakinleşince konuşalım... esteban:şimdi konuşalım maria ben yeterince sakinim maria:öylemi gelirken kamyonun altına giriyorduk, bilmem farkındamıydın? esteban:maria ben sakinim... odama geçelim,brenda telefon bağlama... maria:seni dinliyorum... esteban:gerardo sana nasıl bakıyordu farkettin mi? maria:hayır esteban açıkcası sana bakmaktan gerardo'nun bana baktığını bile farketmedim, çünkü her an onu paralayacakmışsın gibi bakıyordun.... esteban:o adamın senin yakınında olmasını istemiyorum maria...is te mi yo rum ama ben biliyorum, araziyi satmayacak, ortak olmak isteyecek,anlaşmaları seninle yapma şartları öne sürecek.... eğer öyle yaparsa,, bir yumruktan daha fazlasıyla karşılacağını bilsin,çünkü gerekirse herşey iptal olacak,proje,arazi herşey... maria:esteban kendine gelir misin?gerardo benim arkadaşım ve sen... sen benim sevdiğim tek adamsın bunu anlamıyor musun... kabul ediyorum bir ara bana karşı birşeyler hisseti ama artık bitti. arkadaşımdan fazlası olamayacağını çoktan anladı, esteban:bundan neden emin olamıyorum... maria:çünkü görmek istediğin gibi bakıyorsun,ona bir şans vermelisin, öyle bir şart koşmayacağından da eminim, seninde dediğin gibi geçmiş geçmişte kaldı bu herkes için geçerli, öyle değil mi? esteban:evet,peki... atölyeye gelmek istedi duydun mu? maria:evet esteban evet duydum... esteban:atölyede işi ne ki,gerardo'nun... maria:görüşmek istediğini söyledi,gümüşle o da ilgileniyor, esteban:herkes gümüşle ilgileniyor juan,gerardo... maria:esteban,eğer devam edeceksen gidiyorum... esteban:maria seni seviyorum... maria:ama sözlerin bazen beni incitiyor esteban... esteban:seni öyle çok seviyorum ki gerardo,juan ya da bir başkası... anla işte tahammül edemiyorum, maria:peki ben esteban,sence aynı şeyleri ben hiç hissetmiyor muyum? esteban:eğer valeria'yı kastediyorsan,tamamen yalnış bir tahmin... maria:yo genel konuşmuştum...o ya da bir başkası...
[img][/img]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) C.tesi Eyl. 12, 2009 12:42 am
6. bölüm (bizimkiler konuşmalarına kaldığı yerden devam ederler) esteban:o ya da bir başkası derken... maria:şunu söylüyorum esteban, yani bayan yöneticisi olan birçok şirket ortağımız var,onlarla konuşuyorsun,görüşüyorsun, ve kadınların sana olan ilgisi hiç de hafife alınacak bir ayrıntı değil... esteban:ama mari... maria:izin ver esteban, yani diyorum ki ben bunları sorun etmiyorum, hem kendimi hem seni üzmüyorum çünkü sevginden eminim... esteban:ama maria bunlar farklı şeyler, maria:yapma esteban sence gerçekten farklı mı? esteban:gerardo seni öptü... maria:tanrım,bunu söyleyeceğini biliyordum, arango şirketlerinin sahibi Regina arango,hani şu büyük hayranın... sana harika sözlerle bezeli çiçek göndermişti hatırlarsan, üzerinde evli olduğun için çok üzgün olduğu ve beni çok kıskandığını belirten bir not... ayrıca seni her gördüğünde boynuna atlaması da cabası... (esteban pes etmiştir) esteban:maria o kadın kaçığın tekiydi... (esteban gülümser ve ardından maria da güler,ikisi de sinirden gülerler) maria:kaçıklarla uğraşmak bizi yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramaz, diğerleri umrumda değil,gerardo konusuna gelince kendini boş yere üzüp sinirlerini harap etmen beni çok üzüyor esteban... esteban:pekala,daha sakin olacağıma söz veriyorum, bu mükemmel kadını üzmeyi asla istemem... maria:inan buna çok sevindim hayatım... ..................................................... (bizimkiler bu konuşmanın ardından şirketten ayrılırlar,esteban arabayı farklı bir yöne doğru sürmektedir.) maria:esteban nereye gidiyoruz? esteban:yanımda sen olduktan sonra bunun bir önemi var mı? maria:tabii ki yok meraktan soruyorum sağa dönememiz gerekiyordu... esteban:maria yemeğe çıkacağımızı unuttun mu yoksa, sana telafi edeceğim demiştim...öğlen konuştuk ya... maria:ah tamamen aklımdan çıkmış,öyle çok şey oldu ki... esteban:unuttum bile... maria:çok sevindim buna... gerçekten de nereye gidiyoruz esteban... esteban:soru yok dedim hayatım... maria:şehir merkezinden oldukça uzaklaşıyoruz... esteban:evet seni kaçırıyorum... maria:bir itirazım yok... (esteban arabayı aniden durdurur) maria:noldu?esteban neden durduk? esteban:buradan sonra gözlerini kapatman gerekiyor hayatım... maria: yapma esteban meraktan öleceğim,gözlerim açık olsun lütfen... esteban:üzgünüm aşkım,dur bi saniye... (esteban maria'nın gözlerini maria'nın fularıyla bağlar) esteban:şimdi uslu dur ve sakın etrafına bakmaya çalışma... maria:pekala pekala... (arabadan inerler) maria:artık gözlerimi açabilir miyim? esteban:henüz değil hayatım, maria:esteban,neler peşindesin? esteban:sadece mükemmel bir bayanla kaçırdığım öğle yemeğini telafi etmek istiyorum, o kadar...
(biraz sonra deniz kenarında harika bir eve gelirler,dalgaların sesi duyulmaktadır, hafif bir aydınlatma vardır ve yakamozlar dolunay'ın altında parlamaktadır...) (esteban maria'nın elinden tutarak )
esteban:evet,hayatım... sanırım artık gözlerini açabilirsin (maria gözlerini açar ve şok olur) maria: eesteban sen ne yaptın böyle bu bu muhteşem... (esteban maria'ya sarılarak) esteban:şu sıralar seni biraz ihmal ettim hayatım, farkındayım... uzun zamandır başbaşa kalamamıştık... maria:sen inanılmazsın.... esteban:sen de öyle aşkım, seni seviyorum maria,seni tüm kalbimle seviyorum... maria:ben de öyle esteban... seni çok seviyorum.. ve hiçbirşey bunu değiştiremez... esteban:artık kafamızı dağıtmak istediğimizde buraya kaçalım olur mu? içeriyi senin için bizzat ben dizayn ettim... maria:esteban sen burayı benim için mi aldın? esteban:uzun zamandır düşünüyordum,
ama istediğim evi bulamıyordum,sonunda tam da sana göre bir ev buldum... sakin,sessiz, sadece sen ve ben... maria:ah inanamıyorum burası mükemmel şu manzaraya bak,öyle güzel ki esteban teşekkür ederim hayatım, çok teşekkür ederim... (maria ile esteban öpüşür )
esteban:içini gezmek ister misin? maria:tabii ki isterim... (evin içi son derece şıktır,heryerde maria ve esteban'ın fotoğrafları vardır,evin terasında mükemmel dizayn edilmiş bir masa vardır,yıldızlar ve dolunay mükemmel gözükmektedir,maria adeta büyülenmiştir,öyle hoş bir ortam vardır ki bi süre hiç konuşmadan birbirilerine bakarlar) (devam edecek)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Salı Eyl. 15, 2009 11:11 pm
(sessizliği maria bozar) maria:esteban o kadar mutluyum ki, bu geceyi hayatım boyunca unutmayacağım... esteban:seni mutlu görmek harika hayatım... seninle geçen her dakika unutulmamak üzere hafızamda zaten... (bu arada esteban çaktırmadan terastan aşağıya doğru bakmaktadır) maria:esteban sen nereye bakıyorsun öyle? esteban:hiiç,bak burada ne vaaar? maria:laleler...esteban ne diyebilirim ki...harikasın esteban şimdi terastan aşağı düşeceksin sen nereye bakıyorsun öyle... esteban:sürprizimin elime yüzüme bulaşmak üzere olan kısmına (tam da bu sırada evin bahçesindeki çalıların arkasından çok hoş bir gitar melodisi yükselmeye başlar, bu esteban'la maria'nın şarkısıdır,maria şok olur) maria:sen bana serenad mı yapıyorsun... esteban:sesimin berbat olduğunu biliyorsun ama serenad'ta denilebilir maria:esteban... (melodi yavaş yavaş son bulur, genç bir kız esteban'a göz kırparak karanlıkta uzaklaşır,esteban'da çaktırmadan, ona göz kırpar) tam müziğin bittiği sırada bir patırtı duyulur,gizemli gitarist'in ayağı takılmış ve düşmüştür haliyle maria'da o yöne doğru bakar) esteban:tanrııımmm maria:esteban sesi duydun mu?bence bir gidip bakmalıyız esteban:duydum maria duydum (sesin geldiği yöne doğru bakarlar,genç kız esteban'a suçlu suçlu bakar) (bu arada bu gitaristin fulya olduğunu belirtmek istiyorum, la madrastra'nın bir bölümünde oynayıp,mutluluklarına şahit olmak istediğini söylemişti bana, bende fulya'yı kırmadım ve böyle küçük bir bölüm ekledim) fulya:afedersin ortak,çok karanlıktı önümü göremedim.. maria:sen,o müziği sen mi çaldın? fulya:beğendiniz mi bayan? maria:tabiiki beğendim,yıllar öncesine götürdün beni... esteban:müzik işi tamamen aklımdan çıkmıştı, neyse ki fulya bana yardım etmeyi başardı... fulya:ortak bana kızmadın değil mi? en azından serenatı sağsağlim bitirdik ha? esteban:(gülerek)hayır ortak harika bir iş çıkardın, teşekkür ederim. fulya:önemli değil,bu arada özel günler için haber ver de bir repertuar hazırlıyayım ve bana saklanacak güzel bir yer ayarla... işaretini aldım ama saklanacak yer bulamadığım için müzik biraz gecikti, esteban:(gülerek)farkettim... fulya:neyse ben kaçtım,gecenize yeterince heyecan kattım zaten maria:çok teşekkür ederim,tanıştığımıza çok memnun oldum. fulya:ben de öyle... bu arada çok şanslısınız maria:ah biliyorum tabiiki... fulya:sen de öyle ortak...birbirinizin kıymetini bilin bakalım hoşcakalın... (fulya gider,esteban sürpriz bambaşka bir hal aldığı için şaşkındır,maria kendini gülmemek için zor tutar) maria:hadi ama esteban,ne kadar şeker bir kız ayrıca tanıştığım da çok iyi oldu,bu karanlıkta önünü nereden görebilirdi ki... esteban:evet çok şeker ama biraz dikkatsiz... (esteban da maria da kendini tutamaz gülerler) maria:esteban bu geceyi hayatım boyunca unutmayacağım, öyle güzel bir geceki... esteban:bu geceyi unutmam benim de mümkün değil hayatım, seninle geçirdiğim her an gibi... (esteban ve maria geceyi villa'da geçirirler,sabah yeniden şirkete gitmak üzere yla çıkarlar) esteban:bugün işi ekelim maria ha ne dersin? (tam bu sırada esteban'ın telefonu çalar) esteban:alo evet,peki peki valeria, leonel'i mi aradı, söylemiştim sana, peki geliyorum... maria:işi ekemeyeceğin çok belli hayatım valeria varken hayatta kaytaramazsın, ne diyor peki? esteban:gerardo aramış... tam da tahmin ettiğim gibi ortak olmak istiyor... bu öğleden sonra yönetim kurulunu toplayalım maria maria:pekala... ...................................................... (xochimilco,carmela bahçe ile uğraşmaktadır,bu arada evinin yanına yeni yapılan evin, tüm tozu carmela'nın çiçeklerinin üstüne gelmektedir) carmela:ay kahrolası inşaat,çiçeklerim berbat oldu... buraya kafa dinlemek için geldim ama burada bile huzur yok, (carmela kendi kendine söylenirken,bahçeye bir adam yaklaşır) adam:merhaba,şimdiden bir sürü rahatsızlık vermişe benziyorum size öyle değilmi? carmela:ah merhaba,şu evin sahibi sizseniz eğer,evet, bahçem toz içinde... adam:inanın farkında değildim,böyle güzel çiçeklerin solması, ve siz kadar nazik bir bayanı bilerek üzmek büyük aptallık olurdu, bu arada ben fernando valdez... carmela:mühim değil aslında,siz büyüttüğüme bakmayın, ben de carmela san roman... fernando:kendimi affetirebilir miyim?bahçenizi düzenlemenize yardımcı olmayı çok isterim... carmela:pekala o zaman,kendinizi affettimeye şu papatyalrı sulamaktan başlayabilirsiniz ...................................................... (san roman şirketi,tüm yönetim kurulu toplanmıştır, esteban ve maria bekleniyordur,esteban gergindri ama maria'ya belli etmez, valeria beklemekten sıkılmıştır...) esteban ve maria salona girerler. esteban:herkese iyi günler,toplnama amacımzı biliyorsunuz... salgado şirketleri bize bir anlaşma önerdi... ayrıntıları bayan valeria bize aktarabilir mi acaba? valeria:bu sabah bay salgado'dan bir telefon aldım, projeyi incelediğini ve bizimle çalışmak istediğini söyledi, benim kanaatimce son derece gelecek vaad eden bir ortaklık, tabii son söz yine esteban san roman'ın (valeria dün esteban'ın ona sert çıkmasına alınmıştır,bunu esteban'a da hissettirir)[/font][/b]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 18, 2009 1:59 pm
6.bölüm [b](esteban valeria'ya bakarak) esteban:öyle olsaydı,yönetim kurulu denilen kurul var olmazdı değil mi valeria? herbirinizin fikri de benim için çok önemli... hector:teşekkürler baba, peki bay salgado ne gibi teklifler sunmuş? esteban:bunları bize bayan valeria anlatacak... valeria:bay salgado araziyi gayet uygun hatta bence fazla makul bir fiyata, san roman şirketlerine bırakıyor,projeye ortak olmak şartıyla... aynı zamanda projenin gerektirdiği şartları da tekrar görüşmek istediğini söyledi... (esteban,maria'ya ben demiştim gibisinden çaktırmadan bakarak) esteban:şartlarımız kesin valeria,lütfen bunu baştan belirtelim, gerardo'nun eline verdiğim dosyada,zaten bizzat belirlediğim şartlar vardı. valeria:bunu bay salgado ile bizzat senin konuşman takdir edersin ki daha iyi sonuç verecektir esteban,bizzat belirlediğin şartların ne olduğu konusunda bir fikrim bile yok... esteban:pekala ben konuşurum,hepinize teşekkür ederim.. sizden dosyaları akşamki toplantıya kadar incelemenizi istiyorum... (toplantı biter,maria,esteban,valeria birlikte çıkarlar) maria:valeria unutmadan, leonel arşivin geri kalanını düzenlemiş,ihale dosyalarını alabilirsin,hepsi hazır, umarım çok bekletmedim... valeria:teşekkür ederim maria,beklemediğim içinde ayrıca sevindim, maria:arşiv yeniden karışmazsa bende çok sevinirim,iyi çalışmalar... esteban:sen çıkıyor musun maria? maria:evet,atölyeye bir bakmam gerekti,toplantyıa geç kalmam... (maria gider) esteban:valeria biraz konuşabilir miyiz? valeria:aslında arşive uğramam gerekiyor... esteban:peki,arşivde işlerini halledince bekliyorum... ...........................................................
(leonel'in odası,leonel telefonla konuşmaktadır) leonel:(gülerek) evet, iyi bildin, baban o tesisin dışını da senin düzenlemeni istiyor, ama o konuda pek emin değilim işte, galiba valeria da bulunacak işin başında, hayır esterella saçmalama,tabiiki güveniyor... pekala,bence bunu esteban'la konuşmalısın, ama yine kutlamalıyız değil mi? peki peki,hoşcakal... .......................................................... (esteban'ın odası valeria içeri girer,esteban düşüncelidir) esteban:proje hakkında konuşacaktım seninle.. valeria:ne konucağız,bu arada sen iyi misin esteban? düşünceli gibisin... (esteban birden anlatmaya başlar) esteban:bu arazi saçmalığının buarya kadar varacağını tahmin etmiştim, şimdi herşey kontrolüm dışında gelişiyor sanki... bu arada o şartları yeniden görüşmeyeceğiz valeria, yani görüşmeyeceğim çünkü görüşülecek birşey yok. valeria:bu kadar büyütme esteban,ayrıca neden böyle sinirlisin anlamış değilim, ama aslında tahmin edebiliyorum... esteban:söyle bakalım... valeria:maria... esteban:maria ne? valeria:maria'ı gerardo'dan fena halde kıskanıyorsun... esteban:hıh,saçmalama ben-yani kıskanmıyorum, bu profesyonelsizliğe girer,yo hayır kıskanmıyorum... valeria:esteban, bazen bir kadın olduğumu unutuyorsun... ...[img][/img] esteban:aksine valeria,bunu aklımdan çıkarmıyorum,sen bir kadınsın... üstelik çok zeki bir kadınsın... ama yanılabilirsin... valeria:seni tanıyorum esteban...ve anlayabiliyorum... esteban:yo hayır valeria yanlış tahmin yanlış... valeria:peki söylediğin gibi olsun bakalım, çok gerginsin,uzatmıyorum... esteban:bu arada dün arabada olanlardan dolayı, affedersin,sinirlenmiştim... [img][/img] valeria:aslında önemli değil,tipik kıskanç esteban hareketleri... esteban:bak yine yapıyorsun... valeria:pekela pekala tamam.... esteban:bana kırılmadın değil mi? valeria:yo hayır... esteban:bu sabah bana pek öyle gelmedi de... valeria:sana nasıl kırılabilirim ki... esteban:buna çok sevindim, bu çok zeki mimarımı kırmayı hiç istemem çünkü... (esteban,valeria'nın elini tutar) (tam da bu sırada hector gelir...) devam edecek
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 18, 2009 10:13 pm
[b](valeria ve esteban,hector aniden girince paniklerler, ama bozuntuya vermezler,hector bişi diyecek olsa dostça elini tuttum diyecek çünkü... biliyorsunuz bu çocuklarda babalarına yaklaşan kadınları paralama içgüdüsü var)
hector:merhaba baba,merhaba bayan valeria, baba seninle birşey konuşmam gerekiyor... esteban:tabii hector konuşabiliriz... valeria:ben sizi yalnız bırakayım... hector:buna gerek yok bayan...(hector "bayan" dediyse kesin bi sakatlık var...) baba şu gerardo salgado'nun şirketi... bundan daha önce yaptığımız anlaşmanın sonuçlarına baktım şimdi, ve gerçekten gelecek vaad eden bir ortaklık olacak benim fikrimi sorarsan... ne olursa olsun yanındayım ve ortaklığı destekliyorum, bunu söylemeye gelmiştim, bir de esterella sana uğrayacak bugün... esteban:teşekkür ederim oğlum beni çok mutlu ettin, senin fikirlerin benim için çok önemli,esterella'ya haberi verdin demek, ben bir türlü konuşamamıştım, hector:aslında leonel haber verdi, akşama bunu kutlamak istiyoruz,teyzem hepimizi yemeğe davet etti esteban:pekela oğlum...bunu bencede kutlamalıyız,bu esterella'nın ilk işi olacak,tabii valeria da ona destek olacak... valeria:ah zevkle... hector:pekala iyi çalışmalar baba... esteban:teşekkürler oğlum... (hector odadan çıkar o sırada hışımla esterella gelmektedir.) ............................................................................ (maria atölyeye gelmiştir,tam kapıdan girecekken arabayla juan'ın geldiğini görür) [img][/img]
juan: merhaba maria,seni burada görmek harika, şirketten zaman bulamıyorsun sanıyordum... maria:merhaba juan,arada kaçamak yapıyorum atölyeye, ama burada vivian ve socorro var yani gözüm arkada değil... juan:artık ben de varım, maria:nasıl yani? juan:sen teklifimi değerlendirene dek,vivian'dan atölyede çalışmak için izin aldım, senin için bir sakıncası yoktur umarım, maria:ah juan buna çok sevindim, işi yakından takip etmen çok güzel, juan:yani burada çalışmamın senin için bir sakıncası yok, aslına bakarsın kızarsın sanmıştım... maria:çok mu sert birine benziyorum,herkes bunu söylüyor... juan:yo aslında kendinden emin olduğun için böyle diyorlar bence,gayet kibar ve naziksin, tabii patron olarak bilemeyeceğim (gülerler) ................................................................ (xochimilco,carmela yine bahçededir,fernando ise evin inşaatını bitirmiş, bahçesiyle uğraşmaktadır,fakat biraz deneyimsizdir) carmela:(fernando'nun bahçesine bakarak) birisi o fideleri poşetinden çıkararak toprağa gömmeyi denese hiç de fena olmazdı... fernando:direktifler yerine neden eline bir eldiven giyip gelmiyorsun carmela, önerilerine çok ihtiyacım var doğrusu... carmela:farkındayım farkındayım,önerilerime ihtiyacın olduğunu papatyalarımı su diye asitle sulamandan anlamıştım... fernando:tanrııım,hay aksi kurudular mı? carmela:biyolojik olarak yaşamaları mümkün değildi zaten bay fernando, o asit yağmurundan sonra... fernando:nasıl üzüldüğümü anlatamam carmelaa, nasıl yardım edebilirim? carmela:öncelikle rica ederim bana bahçem konusunda yardım etmeyin, ama ben acemi bir bahçevanı eğitmeyi borç biliyorum... (o sırada yanlışlıkla küreğe basan fernando neredeyse düşecektir) carmela:ah yüce tanrım,kıpırdama lütfen biraz daha hareket edersen, o tırmıkla da gözünü çıkarabilirsin... (bu sözler üzerine ikisi de gülerler) .................................... (san roman şirketi,esterella babasıyla konuşmaya gelmiştir, hector'da bir durgunluk sezince odaya dalmaktan vazgeçip hector'a ahiret soruları sorar) hector:a hoşgeldin esterella,babam içerde... esterella:peki... hector sen iyi misin? hector:evet evet iyiyim... esterella:hayır değilsin hector bi garipsin, yoksa babamla mı tartıştın? hector:hayır esterella bunu da nerden çıkardın? (brenda'nın onları dinlediğini farkeder) esterella:odanda konuşalım mı? hector:peki esterella peki... (hector'un odasına giderler) esterella:seni dinliyorum, hector:önemli bişi değil esterella hatta saçma evet gayet saçma... esterella:hector ben senin kardeşinim,anlatmalısın... hector:babamla konuşmak için odasına girdiğimde onları elele gördüm... esterella:kimleriii? hector:babamla valeria'yı... esterella:demek öyle... yalnız değilim... hector:esterella ne diyorsun sen? esterella:ben de o kadının babamın yanında kuyruk gibi dolaşmasından hiç memnun değlim,annem nerde bu arada? hector:annem vivian'nın yanında... sen ne diyecektin babama? esterella:yalnız çalışmak istiyorum, madem bana güveniyor, yaptıracağı işlerde peşime çok bilmiş mimarını takmasın! hector:esterella babama bunlardan sakın söz etme olur mu? büyüttüğümüzü düşünüyorum,onu üzmeyi asla istemem... esterella:peki hector peki,endişe etme, o kadar boşboğaz değilim heralde [img][/img] ........................................................... esteban:gerardo'yu arayıp konuşsam iyi olacak aslında, bunu şimdi yapmalıyım, toplantıya kadar bitireceğim bu işi... valeria:peki ne de olsa profesyonelsin... esteban:evet öyleyim,gayet sakinim ayrıca valeria:esteban kıskanınca nasıl tepkiler verdiğini biliyorum, ve şimdi de öyle davranıyorsun... esteban:istediğini düşünebilirsin... valeria:(gülerek)peki o zaman seni yalnız bırakıyorum, çünkü benim yanımda konuşamayacaksın değil mi? esteban:içimi okudun... (valeria imalı bir şekilde) valeria:uzman olduğum konulardan biri daha işte... (valeria çıkacaktır) esteban:dosyalarını unuttun... (esteban dosyaları valeria'ya verirken estrella girer) esterella:merhaba babaa,a şu tesadüfe bakın bayan valeria da burdaymış,merhaba... valeria:merhaba tatlım... esteban:a tatlım merhaba nasılsın? estrella:aslına bakarsan pek iyi değilim... siz nasılsınız? esteban:biz de çalışıyorduk... esterella:tanrım,daha bayan valeria için oda bulamadık mı yani?burada çalışıyorsunuz... mimarımıza ayıp olmuyor mu? valeria:beni şimdilik bir şikayetim yok,ilgin için teşekkür ederim esterella, esterella:ama ileride size sakin bir ortam lazım, daha çok projeye imza atacağız,hep burada olmaz ki, isterseniz benim odamı sizinle paylaşabilirim (valeria esterella'nın bu sözleri karşısında şaşkına dönmüştür, esteban ise esterella'ya çok tatlı bir bakış atar,esterella çok şirin bir şekilde söyleceğini söylemektedir oh olsun ) [img][/img] esteban:en kısa zamanda uygun çalışma ortamını ayarlayacağım esterella, merak etme tatlım, sen ne söylecektin? esterella:şu yapacağım dış düzenlemeler hakkında konuşacaktım, mümkünse yalnız... valeria:ben çıkıyordum zaten...iyi çalışmalar... esterella:ah teşekkürler... esteban:evet söyle bakalım bayan iyilik meleği... esterella:iyilik meleği? esteban:benim bildiğim esterella odasını hayatta kimseyle paylaşmaz...valeria ile paylaşmak istemen beni çok şaşırttı yoksa kızım beni kıskanıyor mu? esterella:kesinlikle...küçük önlemlerim var kendi çapımda esteban:bu önlemlere hiç gerek yok hayatım, boşuna üzülme, ne söyleyecektin bakalım babana? esterella:sana bi kahve ısmarliyim mi? burada konuşmayalım. esteban:pekala,hala kahve yapamıyorsun, bari ısmarla esterella:babaaa...
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) C.tesi Eyl. 19, 2009 11:45 pm
(maria'nın atölyesi) vivian:o bakıyorum yeni elemanımızla karşılaşmışsın maria maria:evet,girişte karşılaştık, şimdi küçük bir sınav yapıcam bakalım (maria juan'a gümüşcülük ve atölyenin nasıl çalıştığına dair sorular sorar juan hepsini eksiksiz yanıtlar) maria:vay canına bu kadarını beklemiyordum juan... juan:daha yeni başlıyoruz patron, vivian'la harika fikirlerimiz var,değil mi vivian? vivian:ah evet maria bayılacaksın ................................. (esterella ve esteban konuşmak için bir kafeye giderler) esteban:anlat bakalım... esterella:sözü dolandırmıycam baba, şu yapacağım dış düzenlemeler... esteban:evet? esterella:şu mükemmel mimarınla çalışmak istemiyorum... esteban:ama aynı tesisin içinde birbirinizden bağımsız çalışamazsınız esterella... esterella:öyle mi?demek bana güvenmiyorsun... esteban:esterella saçmalama,bunu da nerden çıkardın, sadece birşeyler oturana kadar sana eşlik edecek... esterella:birşeyler oturana kadar ha? esteban:evet esterella... esterella:o zaman benim de peşimde kuyruk gibi dolanıp, yaptığım işlere burnunu sokmasın, ona güvendiğin kadar bana da güvenmelisin... esteban:esterella ondan çok şey öğrenebilirsin, sana rehberlik edecek... esterella:işinin ehli olduğu belli ama bir o kadar da kendini beğenmiş ayrıca kimsenin rehberliğine ihtiyacım yok baba... esteban:esterella sanki karşımda inatçı bir kız çocuğu var... esterella:evet baba hep vardı ve yine olacak... lütfen işlerime sürekli burnunu sokmasına izin verme, bende senin için mükemmel mimarına katlanayım... esteban:valeria'dan "senin mükemmel mimarın" diye bahsetmekten vazgeçer misin? esterella:ama öyle,ona öyle güveniyorsun ki... esteban:esterella,kıskançlık yapma,kahvelerimiz buz gibi oldu ayrıca... esterella:(hemen de lafı değiştiriyorsun...)ya dimi buz gibi oldu sahiden... .................................................. (carmela'nın evi esterella ve esteban önce gelmiştir, torun tombalak herkes xochimilco'dadır.) carmela:ah canımm hoşgeldin hayatım,seni ne kadar özlediğimi anlatamam esteban:ben de seni çok özlüyorum teyze carmela:esterella kızım seni için şahnae yemekler yaptım,bizzat kendim ilk işini kutlamalıyız... esterella:aslında tam olarak benim işim sayılmaz teyze... şu valeria...bana rehberlik edecekmiş... esteban:bunu hallettiğimizi sanıyordum tatlım.. alma:hoşgeldiniz bu akşam hep beraberiz ne kadar harika... esteban:merhaba alma,angel nerede? alma:onlar greco ile birlikte balık tutuyorlar... esteban:o harika bu konuda uzman birinin desteğine ihtiyaçları var, ben de çıkıyorum... (esteban çıkar arkasında maria,hector ve vivian gelir) esteban:o hoşgeldiniz bakalım... maria,hayatım toplantı iptal oldu,gerardo ile görüşme fırsatım olmadı, sana da haber veremedim,kızmadın değil mi? maria:yo hayır,aslında toplantının olduğunu unutmuştum... esteban:ooo unutkansın demek gel seni şimdi yakalayacağım diğer unutkan arkadaşlarımla tanıştırayım, hector:kimler onlar? esteban:balıklar tabiiki de... maria:esteban,bunu becerebildiğine emin misin hayatım? esteban:kocana güven maria... maria:peki,görelim bakalım... (esteban ve maria korunun içindeki göle doğru giderler) esteban:seni özledim... maria:bende seni özledim hayatım, neler yaptın bakalım bugün? esterella:valeria ile çalıştım biraz, ve esterella ile birşeyler içmeye gittik... maria:kesin bi aksilik var esteban:aslına bakarsan evet, valeria ile çalışmayı reddediyor... maria:aslına bakarsan en azından verdiğin işlerin birini kendisi yürütebilir... esteban:ama maria bu onun ilk işi valeria'dan çok şey öğrenebilir, maria:ama inat ediyor değil mi? esteban:evet inat ediyor,tıpkı annesi... maria:tıpkı annesi mi?ben inatçıyım sence? esteban:evet hem inatçı hem de çok tatlısın hayatım... (esteban maria'ya sarılır ve yürümeye devam ederler.) maria:evet bakalım balıkçı,göle geldik göster marifetlerini, bu arada umarım balık yakalarsın, torunlarının büyükbabalarının acemi bir avcı olduğunu görmesini istemem esteban:maria, büyükbaba deme lütfen.. maria:peki sana ne demelerini istiyorsun hayatım, abi mi? esteban:büyükanne ve büyükbaba olmak için henüz genç değil miyiz sence? maria:zamanı durduramazsın esteban, büyükbaba olduğun gerçeğini değiştiremezsin, gerçi ben halimden memnunum... esteban:hala alışamadım,yani düşünebiliyor musun bana büyükbaba diyorlar... (maria gülmeye başlar) maria:onlarla konuşmalıyım sana gerçekten abi demeliler bence esteban:esterella ile hector da ilk kez baba dediğinde çok şaşırmıştım... maria:sen artık büyükbabasın hayatım yakışıklı,genç ve eskisinden bile karizmatik bir büyükbaba... esteban:pekala güzeller güzeli büyükanne, gel de büyükbabanın gölde yarattığı harikalara bir bak... (angel,greco,maria ve çocuklar merakla esteban'ı izlemektedir) esteban:bak carmen şimdi bu oltaya bir sürü balık gelecek... carmen:büyükbaba,bundan emin değilim, esteban:neden prensesim? carmen:yemi taktığından emin değilim... esteban:o evet yemi unuttuk... (maria,angel ve greco gülmemek için kendini zor tutar) maria:matheo biz de birlikte balık tutmayı deniyelim mi? bakalım onları yenebilecek miyiz? esteban:haha bizimi?ne diyor maria carmen? carmen:yemleri takmayı unutmadığımız sürece sorun yok büyükbaba... (maria ardarda balıkları yakalar,carmen umutsuz bir şekilde esteban'ı izlemektedir,) matheo:hey carmen tuttuğunuz balıklarla ne yapmayı düşünüyorsun? carmen:kes sesini matheo, greco:şey bence gitsek iyi olacak.. angel:baba galiba şansın yaver gitmiyor, maria:rahat bırakın acemi balıkçıyı çocuklar, estebam:şşt balıklar sese gelmiyor biraz sessiz.. angel:pekala baba,biz döneceğiz geliyor musun? esteban:yo hayır o balıkları tutup gelirim anca... maria:siz gidin angel,biz umarım yakında döneriz (matheo,angel ve greco giderler,esteban,maria ve carmen yalnız kalırlar) maria:hayatım yardım etmemi ister misin? esteban:yo maria bunu carmen'e kendim göstereceğim... maria:ihtiyar inatı buna deniyor herhalde (hep birlikte gülerler,tam o sırada esteban kendini suda bulur, carmen ve maria donar kalırlar)
[img][/img]
maria:eesteban! carmen:büyükbabaa! esteban:telaş yok,telaş yok bayanlar, carmen büyükbaban iyi sakin ol tatlım, esteban:sırılsıklam oldun üşüteceksin hayatım...elini var bana... esteban:işte oldu tamam... maria:esteban dönelim artık... esteban:yo hayır maria... maria:üşüteceksin esteban... esteban:peki peki sen üstüme birşeyler getirir misin hayatım, oraya bu şekilde dönmek istemiyorum... maria:pekala inatçı keçi... (maria gülümseyerek gider) (carmen esteban'a bakmaktadır) carmen:büyükbaba bu önemli değil... seninle vakit geçirmek harikaydı,seni seviyorum... esteban:prensesim bende seni çok seviyorum... ama bizi dillerinie dolayacaklar şimdi... carmen:umrumda değil.. esteban:benimde değil ama... bak beni burada bekle şimdi geliyorum.. (esteban az sonra elinde balıklarla geri döner) carmen:onları da nerden buldun... esteban:şşşşt bu bizim sırrımız... bunlar biz yakaladık oldu mu? carmen:pekala büyükbaba, esteban:o zaman anlaştık prenses (biraz sonra maria ve esterella giysi getirirler) maria:oo o balıkları ne ara tuttunuz hayatım? carmen:şey az önce,büyükbabamı görmeliydiniz... esterella:suya atlamana gerek yoktu baba... esteban:esterella... maria:balıklar şaşırtıcı derecede soğuk sevgilim... esteban:e su soğuk çünkü [img][/img] (estrella annesine bakarak) esterella:balıkçılarımızı üzmeyelim anne, baksana su zaten ne kadar da soğuk... (hepsi gülerler ve eve doğru yürürler, esteban'ın satın aldığı balıklar üzerine kimse yorum yapamaz,ama herkes gülmektedir...) (güzel bir akşam yemeği yenir) carmela:kadehimi güzel prensesim için kaldırıyorum... (hepsi kadeh kaldırırlar...) (yemekten sonra,esteban'ın telefonu çalar) esteban:ah evet,evet valeria, teyzemdeyim hıhı peki kahve için bekliyoruz... (esterella ve carmela'nın yüzü asılır) maria:buraya geliyor değil mi? esteban:evet esterella'yı tebrik etmek istiyor... esterella:ah ne onur... (valeria evi bulamaz,esteban onu karşılamaya çıkar, o sırada carmela esteban'ı bir odaya sokar ve konuşurlar) esteban:ne oldu teyze ne söylemek istiyorsun? carmela:esteban,bu kadın'ın sürekli çevrende olmasından hoşnut değilim,dikkat et oğlum... esteban:yapma teyze,biliyorsun ki yıllar önce bitti, maria'yla evliyim, karımı seviyorum.. seni ve esterella'yı anlayamıyorum... carmela:maria biliyormu? esteban:eskileri karıştırmaya hiç gerek yok teyze, maria'ya anlatmadım...hem maria valeria hakkında hiçbirşey söylemedi... carmela:sence söyler mi? maria kıskansa bile belli etmez esteban, dikkatli ol oğlum... (bu sırada maria terasa çıkmaktadır ve carmela'nın sözlerini duyar) (terasa çıkar ve valeria'nın geldiğini görür, aklı tamamen karışmıştır...) ][img][/img]
(valeria gelir) valeria:herkese merhabaa... carmela:hoşgeldin valeria... valeria:hoşbulduk carmela,evine bayıldım... bu arada esterella seni tebrik etmek istiyorum, yeni işinde başarılar... iyi anlaşacağımıza eminim... esterella:(sinirden ölüyordur)birlikte? valeria:baban sana rehberlik etmemi söyledi,tabii buns ihtiyacın yok biliyorum ama- esterella:ah evet elbette yok... valeria:ama ihtiyacın olduğunda yanındayım... maria:çok naziksin valeria... esteban: o zaman yeniden kadeh kaldıralım... esterella'ya... (gece garip bir gerginlikle sona erer...) (esteban ve maria arabada evlerine dönüyorlardır) esteban:hayatım sen iyi misin? maria:evet.. esteban:bana pek öyle gelmedi... maria:gayet iyiyim... (eve gelirler) hector-vivian:iyi geceler... maria-esteban:iyi geceler... (salonda sessizlik hakimdir...) esteban:maria neden böyle olduğunu açıklar mısın? maria:bana anlatmak istediğin birley varmı esteban? esteban:ne gibi... maria:valeria ile olan şu muammalı geçmişin gibi... [img][/img][/b][/b]
6.bölümün sonu[/b]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Eyl. 25, 2009 10:24 pm
7.bölüm (maria'nın sözleri esteban'ı son derece şaşırtmıştır) esteban:bak mari- maria:sanırım nereden öğrendiğimi merak ediyorsun, carmela ile seni konuşurken duydum ve açıkcası çok şaşırdım... neden valeria'a karşı dikkatli olmanı istiyor esteban? esteban:teyzemin kuruntuları maria... valeria'nın bana karşı birşeyler hissettiğini düşünüyor... maria:bu çok ilginç değil mi sence de? birdenbire ortaya çıkıyor, seni,çocuklarımı,alba'yı herkesi biliyor... ne ona benden ne de bana ondan bahsediyorsun... esteban, bilmek istiyorum, geçmişte aranızda ne yaşandı? [img][/img] (esteban şaşkındır tıpkı maria'yı 17. bölümde öpüp sonra da maria'nın ondan açıklama istediği zaman ki gibi bu kadın ne zaman hesap sorsa bizimkinin eli ayağına dolaşıyor zaten...) [img][/img] esteban:maria... valeria ile bir ilişkim vardı, yani çok uzun zaman önce... maria:ben hapisteyken... esteban:acapulco'daki tesisin yapımı için gelmişti... ve konuşacak birine ihtiyacım vardı... hayatımı adadığım kadın yoktu artık, çocuklarla bir başıma kalmıştım,kafam karışıktı... bana destek oldu... maria:neden arjantin'e döndü peki? esteban:evlenmek istiyordu... maria:ciddi bir ilişkiniz vardı öyleyse.. esteban:ben istemedim, buna hazır değildim, bir gün hiçbir haber bırakmadan çekip gitti... ve şimdi geri döndü... maria:geri döndü... esteban:evet maria ama bunları üzülmen için anlatmadım... valeria ile geçmiş hakkında hiç konuşmadık, yalnızca iyi bir arkadaşım artık... maria:carmela'nın endişelenmesinin sebebi ne peki? esteban:teyzem valeria'yı zaten sevmezdi, yersiz bir endişe... maria:demek evlenecektiniz... esteban:maria,ben bunları ait olduğu yerde geçmişte bıraktım... yanında olmak istediğim kadın sendin... ve senin yanındayım,gerçekten sevdiğim kadının yanında... ve bu hep böyle olacak... valeria'yı görmek beni de şaşırttı ama biz herşeyi unuttuk... bunu o da biliyor.. (maria sesini çıkarmaz ama bundan sonra valeria!ya karşı çok daha dikkatli olması gerektiğini farkeder) maria:peki bunu benden niçin sakladın... esteban:kafanı karıştırmak istemedim, geldiği anda nasıl söyleyebilirdim ki.. maria:esteban... bugün sizi duymasam evlenmekten son anda vazgeçtiğin bir kadının yeniden hayatımıza girdiğinden haberim olmayacaktı.... ona benden bahsettin mi?yani ben yokken? esteban:hapiste olduğunu biliyordu... maria:ölmediğimi bilen bir kişi daha... esteban:maria,onu öldürmediğini hepimize kanıtladın, ve valeria'nın bunu bilip bilmemesi umrumda değil... o yalnızca arkadaşım, sense taptığım tek kadınsın...20 yıl boyunca beklediğim tek kadın... maria:artık geçmişle uğraşmaktan yoruldum esteban... esteban:uğraşmak zorunda değilsin maria, artık birlikteyiz ,herşeye rağmen... maria:şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, aklım öyle karışık ki... esteban:seni anlıyorum maria... ama bana ne olursa olsun güvenmeni istiyorum... maria:sana güveniyorum, ama bu kafamın karışmasını engellemiyor, neden birdenbire hayatımıza girdi esteban, evlendiğimizi bilmiyordu... esteban:ne niyetle döndüğü beni ilgilendirmiyor maria... seninle tanıştı,evlendiğimi biliyor maria kendini üzmeni istemiyorum... maria:o zaman gerçekten dikkatli ol olur mu... esteban:olacağım maria... ama unutma yalnızca seni seviyorum, yalnızca seni... (esteban maria'yı öper) maria:ben de yalnıca seni seviyorum esteban... ve geçmişin bugüne karışmaması için dikkat etmeni istiyorum... esteban:asla karışmayacak... bu arada mini sorgumuz sona erdiyse karıma hediyesini vermek istiyorum... maria:hediye mi? esteban:yıllar önce tam bugün şirkette tanışmıştık, acemi bir sekreterim vardı,sakarın tekiydi... ve hayatım da gördüğüm en güzel kadındı... maria:sakarın teki mi? senin kadar da telaşlı bir yeniyetme patron olamazdı... elimi atağıma dolaştırıyordun... esteban:yan etkilerim... (birbirlerine bakıp,gülümserler...esteban maria'nın boynuna içinde isimlerinin baş harflerinin yazılı olduğu mükemmel bir elmas kolye takar) esteban:bu kolye patrondan acemi sekreterine... maria seni çok seviyorum... maria:teşekkür ederim esteban, öyle naziksin ki...ben de seni çok seviyorum [img][/img]
(bizimkiler öpüşürler,fonda hafif hafif viveme çalmaktadır...) maria:bu harika bir kolye... ve- esteban:evet yıllar önce bırakıp gittiğin kolyenin aynısı... bunu bir daha çıkarmamanı istiyorum maria... maria:söz veriyorum... (bu arada esteban öksürür) maria:esteban üşüttün hayatım... (ateşine bakar) sen yanıyorsun,bence bir doktora gitmeliyiz... esteban:ben gayet iyiyim maria,üşütmedim... maria:ama sürekli öksürüyorsun... ayrıca ateşin var,sana söylemiştim... esteban:carmen'i öyle bırakamazdım,belli etmedi ama balık tutamadığı için üzüldü... maria:hayatım... çok düşüncelisin ama bak hastalandın... carmen anlayışlı bir çocuk, keşke kendini o kadar yormasaydın... esteban:evet carmen çok anlayışlı...esterella ile kıyaslanınca... (gülerler) maria:carmen aynı zamanda büyükannesinin büyükbabasından çok daha iyi bir balıkçı olduğunu da gördü... esteban:büyükbaba... maria:gerçek... (esteban bu sefer de hapşurur) maria:hem de hasta bir büyükbaba... esteban yarın mutlaka doktora gitmeliyiz, titriyorsun... esteban:biraz dinlenince iyi olurum ben... maria:o zaman doğru yatağa büyükbaba, hem hasta hem inatçı hem de acemi bir balıkçısın umarım uyanınca tüm bunlar düzelir... ................................................ (esterella'nın evi) esterella:ığğ gördün mü greco,beni tebrik etmeye gelmiş cadı? greco:hayatım çok abartmıyor musun? esterella:yo hayır abartmıyorum... birlikte dedi düşünebiliyor musun? "ayakaltında dolaşma yeter"der gibiydi... greco:yapma esterella kadın gayet samimi görünüyordu... esterella:sen kimin yanındasın greco? greco:tabiiki senin ama ona bir şans vermelisin bence? daha tanımıyorsun bile... esterella:nasıl biri olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok, biraz dikkatli bakanlar onun kendini beğenmiş bir cadı olduğunu görebilirler... (greco bizim esrekli ile başedemeyeceğini anlar) greco:pekala esterella pekala... esterella:ama onun için hoş sürprizlerim olacak... (devam edecek)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) C.tesi Eyl. 26, 2009 10:18 pm
7. bölüm devam (sabah olur,esteban hala rahatsızdır) maria:esteban pek iyi gözükmüyorsun, bugün şirkete gitmesen iyi olacak hayatım... esteban:yo maria ben iyiyim, hem yönetim kurulunun kararını gerardo'ya bildirip, onunla bir konuşma yapmam gerekiyor... maria:ne hakkında? esteban:karımdan uzak durması hakkında... maria:estebaan... esteban:peki peki... yeniden görüşmek istediği şartlar varmış, o şartların tartışmaya kapalı olduğunu söyleyeceğim... maria:sakin bir konuşma yap olur mu? esteban:buna çalışırım (kahvaltıya inerler) hector:günaydın baba, biraz solgun görünüyorsun... esteban:dün biraz üşüttüm de... vivian:balık tutmak pek iyi gelmedi anlaşılan... maria:kesinlikle... baksanıza ayakta duracak hali yok, esteban bir doktora görünmelisin... esteban:pekala maria...işlerim erken biterse uğrayacağım hayatım söz... (kahvaltı biter,bizimkiler şirkete gelirler,valeria yine oradadır...) valeria:günaydın... esteban,sen iyi misin?(dakika 1 gol 1 buyrun bakalım...) esteban:evet valeria biraz yorgunum yalnızca... valeria:ah kendini çok yoruyorsun,gel otur biraz, brenda bir bitki çayı hazırlar mısın lütfen... esteban:valeria buna gerek yok... valeria:tabii ki var, sen üşütünce kolay kolay iyileşmezsin... (maria olaya tamamen fransız kaldığı ve valeria esteban'ın hastalığını bile bu kadar iyi bildiği için acaip bozulmuştur,belli etmemeye çalışır) maria:valeria'nın teşhisleri gerçekten de doğru... kolay iyileşeceğe benzemiyorsun esteban, umarım bitki çayı iyi gelir... valeria:hap aldı mı maria? maria:üşüten bir insana yapılması gerekenler yapıldı ama senin önerdiğin bitki çayını denemekte fayda var tabii... (o sırada maria'nın telefonu çalar) maria:ah gerardo... merhaba... şirketteyim evet, aslına bakarsan pek müsait değilim, doktora uğramam gerekiyor, yo hayır esteban,biraz rahatsız.... istersen yarın görüşelim oldu,görüşmek üzere... (esteban yine dudaklarını büzerek sinirlenir,valeria bunu farkeder...) valeria:eğer önemliyse esteban'la ben ilgilenebilirm maria... maria:çok düşüncelisin valeria,ama şu anda esteban'dan daha önemli hiçbir işim yok, esteban:yönetim kurulu toplantısından sonra çıkalım maria... maria:pekala hayatım,birşeye ihtiyacın olursa odamdayım.... (maria odasına gider,valeria ise elinde bitki çayıyla esteban'ın odasına...) valeria:bunu içmelisin esteban, emin ol çok iyi ,gelecek.. esteban:yapma valeria bu berbat kokuyor... valeria:tanrım hiç değişmemişsin... hasta olduğunda hep böyle naz yaparsın sen... (bir anda ikisi de duraklar... eski günlerden bahsedince ortamın havası değişmiştir... esteban bir süre durduktan sonra lafı değiştirir.) esteban:bunun beni daha kötü yapmaycağına emin misin? valeria:eminim koca bebek şimdi iç şunu lütfen... esteban:offff peki, (esteban yüzünü buruşturarak bitki çayını içer, valeria onu izlemektedir...) valeria:şimdi nasılsın? esteban:(gülümseyerek)ölebilirim... .....................................................................
(leonel'in odası, maria leonel'e arşiv için teşekküre gelmiştir) leonel:buyrun... ah maria hoşgeldin... maria:hoşbulduk leonel,nasılsın bakalım? leonel :fena sayılmaz,yeni projemimz için bir plan hazırlıyordum, maria:öyleyse meşgulsün... leonel:yo hayır,tek işim bu oldu artık, bu proje bizim için çok önemli,özellikle şu tesis... şimdiden mexico'nun en iyi yatırımı olmaya aday... maria:gerçekten de öyle... iddialı bir proje.. bu arada gerardo'nun ortaklık teklifi hakkında ne düşünüyorsun? leonel:sunduğu olanaklar gayet tatmin edici arazi neredeyse bedavaya gelecek... bu bizim için mükemmel bir fırsat , bana sorarsan kesinlikle kabul etmeliyiz.. sen ne düşünüyorsun? maria:aslında ne diyeceğimi bilemiyorum... leonel:esteban değil mi? maria:esteban'ın verdiği tepkiler beni korkutuyor... biliyorsun gerardo'ya tahammülü yok... leonel:e böyle güzel bir karısı varken , ona hayran olan ortağını sevmesi beklenemez.. hele de esteban'dan... kıskandığında gözü hiçbirşey görmez... maria:teşekkürşer leonel,içimi çok rahatlattın... leonel:birşey değil,sadece endişelenmekte haklısın diyorum... maria:ben aslında teşekkür etmeye gelmiştim, arşiv için... leonel:önemi yok çoğunu halletmişsin zaten, bana çok küçük işler kaldı,bu arada dün valeria ile arşivde karşılaştım... maria:ihale dosyalarına bir bakmak istediğini söylemişti... leonel:iyi bir ekip olduk... maria:hıhı...esteban mimarına son derece güveniyor... leonel:maria? bir problem yok değil mi? maria:(anlatmakta kararsız kalmıştır) yo yo hayır leonel,herşey yolunda... benim esteban'a uğramam gerekiyor, biraz rahatsızda... leonel:konuşmak istersen buradayım biliyorsun... maria:biliyorum leonel,teşekkür ederim... .......................................... (xochimilco,carmela dışarı çıkmak üzeredir, ve kapısının önünde mükemmel çiçeklerden oluşan bir buket bulur, buketin üzerinde şöyle yazmaktadır "asit yağmuruna tuttuğum papatyalar için özür dilerim... daha iyi bir bahçevan olduğumda yerine yenilerini dikeceğimden kuşkun olmasın...şimdilik kendi tasarladığım bu buketle hatamı telafi edebilirim umarım." fernando (carmela gülümser ve elinde buketle içeri girer, bir an uzun zamandır,bu kadar iyi hissetmediğini farkeder...) ........................................... (esteban'ın odası) valeria:esteban şaka yapmayı bırak şimdi nasılsın? esteban:teşekkür ederim ,gerçekten iyi geldi... valeria... valeria:dur bir ateşine bakayım... (valeria elini esteban'ın alnına koyar,bir an çok yakınlaşırlar ve gözgöze gelirler... o sırada maria içeri girer...) [img][/img
(devam edecek)
]
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Paz Eyl. 27, 2009 11:54 pm
(maria odaya girer ve valeria ile esteban'ı görür, çok sinirlenmiştir,esteban'ın valeria ile yakınlaştığını farkeder, valeria ile esteban öylece kalmışlardır.)
valeria:şimdi biraz daha iyisin esteban,ateşin de düştü ben gitsem iyi olacak...(valeria çıkar) maria:(maria hem çok kızmış hem de şok olmuştur) gördüğüm kadarıyla doktora gitmene gerek kalmamış esteban.. ateşin de düşmüş... esteban:biraz daha iyiyim hayatım valeria geldiğinde ateşime bakıyordu... maria:hmm...anlaşılıyordu... esteban:maria- maria:açıklama yapmak zorunda değilsin esteban...bir daha ki sefere açıklama yapamayacağın bir duruma düşmemek için uğraş ver... toplantı başlayacak haber vermek için gelmiştim... (maria tam çıkacakken esteban kolundan yakalar) esteban:maria, maria beni dinle...lütfen böyle düşünemeyi bırakır mısın? maria:ha,pekala esteban,ne yapamamı istiyorsun, hiçbirşey olmamış gibi davranmamı mı? esteban:sadece elini alnıma koydu... maria:ne yaptığınız beni ilgilendirmiyor esteban, sana nasıl baktığını gördüm...ve açıkcası bu aklının karışmasına yetiyor belli ki... esteban:maria saçmala aklım falan karışık değil,bak yanlış anlıyorsun maria:o zaman yanlış anlamama sebebiyet verecek hareketler yapma esteban! [img][/img] (maria odadan çıkar,esteban yalnız kalır,tamamen dağılmıştır... [img][/img]
(toplantı salonu,tüm yönetim kurulu toplanmıştır) esteban:evet öncelikle dün yapılacak olan toplantımızı ertelediğim için, herkesten özür dilerim... dosyaları incelediniz ve bildiğiniz gibi oylama yapacağız, oylamadan sonra görüşlerinizi bildirebilirsiniz, salgado şirketi yapacağımız ortaklığı onaylayanlar? (herkesin eli havadadır,esteban ve maria gözgöze gelir ve maria esteban'a bakarak elini kaldırır...leonel gerginliği sezmiştir...) esteban:(dudaklarını büzerek) onaylamayan yok ,demek ki herkes bu ortaklığın bize başarı getireceği görüşünde... ama ben aynı fikir de değilim... (herkes esteban'a bakar,kıskançlık krizine girmiştir bir kere, maria elini kaldırdı ya...) leonel:neden esteban? esteban:gerardo'nun araziyi yok fiyatına bize satmak istemesini anlamıyorum... bu işin altından tek başımıza rahatlıkla kalkabiliriz,salgado'nun şirketine ihtiyacımız olmadığı çok açık... hector:bunu biliyoruz baba ama,biliyorsun arazi mükemmel ayrıca salgado şirketleri de en az bizim kadar güçlü, başarımızı katlayabiliriz... angel:ben de aynı fikirdeyim baba... leonel:esteban son söz yine senin ama ben salgado'yu bekletme taraftarı değilim, iki taraflı da düşündüm... kuracağımız tesisin verimi %90 araziye bağlı... esteban:başka arazi yok yani öyle mi,bir tek salgado'nun arazisi kaldı ha? valeria:evet esteban...eğer biraz mantıklı yaklaşırsan bunu rahatlıkla görebilirsin... kurul da olmayabilirim fakat bulduğunuz araziye tesisi kuracak olan benim, uygun olan tek arazi salgado'nun arazisi...leonel çok haklı... (esteban köşeye sıkışmıştır maria'ya bakar fakat maria sanki orada değil gibidir...) esteban:pekala sanırım doğru... leonel işlemleri başlatabilirsin.. hector muhasebeyle senin ilgilenmeni istiyorum... angel sen valeria ile şantiyedesin... herkese teşekkür ederim... bu arada demian bana kar-zarar dengemizle ilgli bir rapor vermeni istiyorum, toplantı bitmiştir... ben gerardo ile konuşmalıyım...
(esteban odadan hışımla çıkar...) (o sırada şirkete esterella gelmiştir...) leonel:her zamanki gibi toplantı bitince yetiştin esterella... esterella:tanrıım,neleri kaçırdım? leonel:gerardo ile ortak oluyoruz... esterella:vay canına babamın yanına uğramayayım o zaman (o sırada valeria gelir) valeria:merhaba esterella,seni burada görmek çok hoş... toplantı da göremedim seni... esterella:çünkü yoktum...gerekli biligiyi leonel'den aldım, yönetim kuruluna müdahele etmem gerekmiyor pek... ben şu sıralar kendi işimle meşgulum... valeria:evet çok yakında başlayacağız, esterella:başlayacağız... valeria:dış dekorasyona öncelik vermeyi düşünüyorum, seni ilgilendireceğini düşündüm... esterella:ah tabii dış dekorasyonu bizzat ben yapacağım için beni gayet ilgilendiriyor, müsait olduğum da konuşaşım olur mu? (valeria kalakalır) leonel annem odasında mı? leonel:evet esterella, esterella:görüşmek üzere,yanına uğrayacağım çıkışta... leonel:pekala... valeria:esterella...biraz asi bir kız değil mi? leonel:aslına bakarsan biz onu böyle kabul ettik,seni zorlayabilir... valeria:(gülümseyerek)göreceğiz...
........................................ (esteban'ın odası,esteban eline telefonu alır ve gerardo'yu ara, son derece gergindir....) gerardo:alo? esteban:merhaba gerardo,ben esteban... gerardo:a merhaba esteban ben de şimdi seni arayacaktım... ortak olduğumuza çok sevindim... esteban:aynı şeyi söylemek isterdim... gerardo:seni düşündüren nedir esteban? esteban:sensin gerardo... ne yapmaya çalışıyorsun? gerardo:ne demek istediğini pek anlamadım esteban... esteban:görüşmek istediğin şartların ne olduğunu biliyorum... gerardo:şartları diyorsun... esteban:eveet şartlar... bak gerardo ne yapmal istediğini biliyorum ama buna izin vermeyeceğim, profesyonelce işini yapacaksan yap, ilk seferde olduğu gibi maria ile hiçbir anlaşma yapmayacaksın, seni karımın yanında görmek istemiyorum, anladın mı? gerardo:esteban,beni yanlış anladın, artık bu konuda tartışmak istemiyorum... maria benim yakın arkadaşım... esteban:tek muhatabın ben olacağım... gerardo:maria ile konuşmamı engelyeceğini sanıyorsan yanılıyorsun... (esteban,telefonun başında fenalaşır) esteban:bak gerardo,iş dışında karımın yanına arkadaş olarak dahi yaklaşmanı istemiyorum... gerardo:buna maria karar verecek esteban,ayrıca konuşmak istediğim şartlar maria ile ilgili değildi...birkaç rötuş yapmayı önerecektim... esteban:yarın şirkete gel ayrıntılı olarak konuşalım... gerardo:pekala,iyi günler... (esteban telefonu kapatır...içi içini yemektedir)
....7.bölümün sonu....
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Salı Eyl. 29, 2009 12:07 am
8. bölüm (esteban masasında oturup kalmıştır kendini iyi hissetmez...telefonu açar) esteban:brenda bana su getirebilir misin? brenda:tabii efendim... esteban:bu sefer hiçbirşey sandığın gibi olmayacak gerardo... hiçbirşey... .......................... (maria'nın odası... maria düşüncelidir,esteban'la valeria hakkında yeniden konuşup konuşmamakta kararsızdır ve valeria'nın onları etkilemeye başladığına karar verir, o sırada biri kapısını tıklatır) maria:buyrun... esterella:merhaba annee... nasılsın bakalım? maria:merhaba tatlım,iyiyim,sen nasılsın? esterella:fena sayılmaz,buraya gelirken yine şu mimarı gördüm... maria:valeria... esterella:evet ah bu kadına tahammül edemiyorum anne.. yani öyle ukala ki sanki küçük dağları o yarattı, nasıl anlaşabiliyorsunuz hayret,babam da ukala insanlara tahammül edemez... maria:hiç de sandığın gibi değil esterella, babanın tahammül sınırları epey geniş... esterella:anne? maria:esterella... esterella:seni üzücek bişey mi yaptı yoksa? maria:yo yo hayır...hayır esterella herşey yolunda,inan bana esterella:anne sen iyi değilsin... maria:hayır esterella iyiyim,büyütme lütfen... esterella:gel biraz dışarı çıkalım iyi gelir ha? maria:teşekkür ederim canım,benim carmela'ya uğramam gerekiyor... esterella:neden ? maria : çantamı bulamıyorum xochimilco'da kaldı sanırım,hem socorro'yu da epeydir görmedim... yanına uğrasam iyi olacak... esterella:seninle gelmemi ister misin? maria:hayır,kendim gitsem daha iyi olur... .................... (maria esteban'a haber vermeden çıkar) ................... (leonel'in odası) esterella:leonel annemle babam iyiler öyle değil mi? leonel:bu nasıl bir soru esterella? esterella:açık konuşucam... valeria annemi üzüyor olabilir mi? leonel:sanmıyorum,maria neden üzülsün ki? esterella:bu kadar saf olma leonel... annem valeria'yı kıskanıyor olabilir mi? leonel:maria çok güçlü bir kadındır, valeria yüzünden esteban'la sorun yaşayacaklarını sanmıyorum, ama bugün ikisinin de canı sıkkındı... esterella:neden peki? leonel:bilemiyorum esterella, lütfen valeria hakkında konuşup anneni de üzme... esterella:yanılmayacağım gibi geliyor ama dediğin gibi olsun... leonel:bu arada inşaat haftaya başlıyor,haberin olsun... esterella:hem fiziksel hem de ruhsal olarak gayet hazırım... leonel:ruhsal olarak gergin gibisin ayrıca, valeria'yı sevmediğin çok anlaşılıyor... biraz daha sakin olamaz mısın,ondan çok şey öğrenebilirsin... esterella:sen de mi leonel,ooo olamaz,söyler misiniz,bu kadın tanrıça falan mı, ayrıca neden kurul toplantılarına katılıyor... leonel:esteban öyle istedi... esterella:yüce mimarı umarım,bu işin altından kalkar,kibirli şey hıh... leonel:esterella... esterella:neyse ben çıkıyorum,hector'u bulamadım uğradığımı söylersin.. leonel:pekala,hoşcakal... .............................. (esteban yerinde duramaz,maria ile konuşmak için maria'nın odasına gider, ama maria'yı bulamaz...çok sinirlenir,gerardo ile gittiğini sanır... telefonla maria'yı arar ama maria'nın telefonu kapalıdır) (maria'nın odasının kapısını sertçe çarpar ve çıkar) ............................... (maria sinirle araba sürmektedir) .............................. (esteban maria'nın odasından çıkarken valeria ile karşılaşırlar) valeria:esteban,ne oldu sana böyle,iyi misin? esteban:değilim valeria... valeria:konuşmak ister misin? esteban:odama geçelim... valeria:evet,seni dinliyorum... aslında bu sabah için ne söylemem gerekiyor bilmiyorum, maria'nın bizi yanlış anlamasından korktum, tartışmadınız umarım... esteban:yanlış anlamadı valeria... yani bilmiyorum,anlattım ama... [img][/img] valeria:ona geçmişten sözettin mi esteban? esteban:evet,maria'dan saklamak istemiyorum, artık yakın bir arkadaşım olduğunu biliyor... valeria:seni zor durumda bıraktım,geri dönmemeliydim... esteban:valeria lütfen kendini suçlama,sen bana karşı her zaman çok iyi oldun,bunların geri dönmenle bir alakası yok... canım başka birşeye daha sıkıldı zaten... valeria:gerardo... esteban:evet... valeria:kıskanıyorsun... esteban:evet ve bu adam beni delirtiyor, bu sabah telefona konuştum,ukala herif... (esteban duraklar,elini kalbine götürür..) valeria:sen... sen iyi misin,esteban? esteban:iyiyim sabah da oldu geçer şimdi... valeria:esteban kriz geçiriyorsun... hastaneye gitmeliyiz... esteban:telaş etmene gerek yok,iyiyim dedim (bu sırada iyice kötüleşmiştir) valeria:derhal gidiyoruz esteban... (valeria ile esteban apartopar çıkarlar) valeria:esteban bana yaslan,ve derin derin nefes al lütfen... esteban:brenda kimseye haber verme telaşlandırmayalım şimdi herkesi... valeria:tanrım düşündüğün şeye de bak.. çıkar şu kravatını... brenda:peki efendim... ......................................... (xochimilco,maria carmela'nın yanına gelmiştir,kapıyı çalar) carmela:ah maria bu ne hoş bir sürpriz,hadi içeri gel... maria:rahatsız etmiyorum değil mi carmela... carmela:saçmalama,ne içersin? maria:birşey içmesem iyi olacak... seninle bir konu hakkında konuşmaya geldim... carmela:elbette... maria:valeria hakkında ne biliyorsun carmela? ............................................ (esteban ve valeria hastaneye gelirler,esteban gözetim altına alınır,strese kalp krizi geçirdiği anlaşılır...) valeria:şimdi nasılsın? esteban:hiç yanıldığını göremeyecek miyim? valeria:esteban krizlerine alışığım... ama bu seferkinin farklı olduğu anlaşılıyordu (esteban'ın elini tutar,esteban da valeria'nın elini tutar) beni çok korkuttun... esteban:gayet iyiyim valeria,yaptığın herşey için çok teşekkür ederim... valeria:birinin yapması gerekiyordu...(bak bak bak ne demek şimdi bu,birinin yapması gerekiyormuşmuş, hani "maria yoksa,ben varım" gibilerinden...) ............................................... carmela:valeria mı?bu da nerden çıktı şimdi... maria:dün sizi konuşurken duydum, esteban'ı ısrarla uyarıyordun carmela... carmela:bunu esteban'ın anlatması daha doğru olur maria... maria:seninle konuşmayı tercih ettim, çünkü esteban'ın yeterince açık olmadığını düşünüyorum... carmela:pekala pekala... sen hapisteyken,şirket olarak yeni bir projeye başlamıştık... ve valeria geldi... önceleri esteban'ın iş arkadaşıydı,sonra esteban ona gitgide bağlanmaya başladı... tabii alba karşı çıktı.... maria:evet.. carmela:ama etkili olmadı,esteban çok üzgündü, ve valeria ile mutlu olduğunu söylüyordu.. nişanlandılar... maria:nişanlandılar mı? carmela:ah evet...nişanlandılar... (maria'nın tüm zihni karışır,esteban'ın ona yalan söylemesine çok kızmıştır...) aradan uzun bir zaman geçti,valeria artık evlenmek istiyordu... ama esteban nedense pek yanaşmadı, çünkü seni hala çok seviyordu... maria:bunu nereden biliyorsun? carmela:resimlerine bakarken,bu rahatlıkla anlaşılıyordu maria... seni hiç unutmamıştı ki...bazı geceler odana girer, orada sabahlardı... alba'yla ben onun bu haline üzülüyorduk... derken valeria bir bebek beklediğini söyledi... maria:ne? carmela:biz de çok şaşırmıştık... özellikle esteban... maria:buna rağmen evlenmedi öyle mi? peki bebek... valeria:esteban'ın mutsuzluğunu hissetti... ve arjantin'e dönmeye karar verdi... bebeği aldırdığını söyledi bize... (maria şok olmuştur,esteban'ın onu unutmaması hoşuna giderken, valeria'yı o şekilde bırakması ve bunları ona anlatmaması onu çok üzer...) maria:pekala carmela teşekkür ederim... carmela:maria,lütfen bir tatsızlık çıkmasın.... maria:merak etme,esteban'ın bu konuştuklarımızdan haberi olmasın olur mu? carmela:peki,hoşçakal,dikkatli ol yağmur başladı maria... maria:teşekkür ederim carmela... (maria arkasını döner ve ağlayarak arabaya biner,bilinçsizce araba kullanmaktadır... o sırada karşıdan gelen arabayla çarpışır...)
devam edecek...
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) C.tesi Ekim 03, 2009 2:45 pm
(olay yerine hemen ambulanslar gelir maria'nın cansız bedeni morga götürülür Esteban’ın maria’nın öldüğünden henüz haberi yoktur…
demiyceeeeeem çünkü biliyorum ki fulya kalpten gider neyse şakası bile çok kötü...
(olay yerine ambulanslar gelir ve maria acilen hastaneye kaldırılır) (tahmin edersiniz ki esteban'ın olduğu hastaneye)
esteban'ın odası
valeria:şimdi daha iyi görünüyorsun esteban:öylemi ? valeria:öyle…esteban artık deliler gibi kıskandığını inkar etmeyeceksin sanırım… esteban:e..evet,olabilir… valeria:seni hiç böyle görmemiştim… esteban:böyle görmeye alışmalısın… gerardo yanıbaşımızdayken… valeria:neden peki?neden bu kadar kıskanıyorsun? Esteban:maria’ya aşığım valeria…sence neden bu kadar sorun edebilirim ki… Valeria:maria’ya aşık olduğunu biliyorum,yani demek istediğim niçin gerardo… [img][/img] Esteban:bana yeni bir kriz geçirtmeye mi çalışıyorsun valeria? (gülerler) Valeria:asla… (o sırada odaya orta yaşlı karizmatik bir adam girer) Adam:a afedersiniz yanlış odaya gelmişim… Valeria:önemli değil…bir saniye …leandro? Leandro:valeria... (leandro ve valeria sarılırlar) Leandro:senin ne işin var burada? Valeria:arkadaşım..esteban,bir rahatsızlık geçirdi de… (esteban leandro’ya burada ne işimiz olabilir ki gibilerinden bakar…) leandro:a geçmiş olsun… (valeria esteban’a teşekkür etsene gibilerinden bakarak) Valeria:ah teşekkürler… Leandro:valeria mexico’dasın ve haberim yok… Valeria:madrid’deydin sanıyordum… Tanrım nasıl özledim seni,şu tesadüfe bak… Leandro:ben de öyle valeria,eğer yarın müsaitsen Yemeğe çıkalım mı? Valeria:pekala… Leandro:seni ararım,hoşcakal,bu arada yeniden geçmiş olsun… (leandro çıkar) Esteban:bu yakışıklı da kim? [img][/img] Valeria:leandro… Esteban:leandro? Valeria:arjantin’den bir arkadaşım… Esteban:kopardığınız tantanaya bakılırsa,epeydir görüşmüyorsunuz… Valeria:evet uzun zaman oluyor aslında…bir dakika sana hesap mı veriyorum Bana mı öyle geliyor… Esteban:öyle mi pek fark etmedim ayrıca hesap vermek zorunda değilsin… Valeria:leandro’dan hoşlanmadın öyle değil mi? Esteban:yo,hiç de değil,sen anlaştıktan sonra benim için sorun yok… Yemek sözü de verdin… Valeria:bunun seni rahatsız etmemiş olması gerekiyor,yanılıyor muyum? (tehlikeli sularda yüzmek hatta baya baya bir açılmak bu olsa gerek) Esteban:yalnızca üzülmeni istemiyorum… Valeria:esteban…çok düşüncelisin ama daha fazla üzülebileceğimi sanmıyorum, Hayatım yeni yoluna giriyor,bunları düşünmek istemiyorum,senin gibi olmak İstiyorum,doğru kişiyle gerçekten mutlu olmak… Leandro yalnızca arkadaşım,çok iyi biridir… ( o sırada doktor sanchez içeri girer) Doktor:bayan valeria bir saniye dışarıda görüşebilir miyiz? Valeria:tabii doktor buyurun.... (dışarı çıkarlar) Doktor:şimdi sizden bana bir söz vermenizi istiyorum… Valeria:ne hakkında,yoksa esteban’ın durumu kötü mü? Doktor:esteban iyi ama sakin olması gerekiyor ve içinde bulunduğumuz Şartları düşünürsek bu imkansız… Valeria:hangi şartlar bay sanchez,neler oluyor? Doktor:maria…maria az önce hastaneye geldi…xochimilco yakınlarında bir Kaza geçirmiş hayati tehlikesi devam ediyor, şu anda yoğun bakımda şimdilik esteban’ın duymasını istemiyorum, bu onun için riskli olur… valeria:maria nasıl peki doktor? Doktor:gerekli müdahaleyi yaptık,uyanmasını bekliyoruz…halen komada… Valeria:bir gelişme olursa haberim olsun lütfen… Doktor:pekala şimdi gitmem gerekiyor,konuştuğumuz gibi… ……..
Esterella’nın evi (esterella telefonla konuşuyordur) Esterella:yoklar mı tanrı aşkına ikisinin de telefonu kapalı, Odalarına baktım demiştin değil mi hector? Hector:baktım esterella yoklar,brenda da görmediğini söylüyor.. Esterella:sekreter olarak işe aldığımız biri için bayağı ilginç bir cevap… Hector:esterella… bir gelişme olursa seni ararım…hoşcakal… Esterella:sen de..
(leonel ofisinden çıkar) Leonel:brenda esteban odasında mı? Brenda:hayır efendim çıktı…aslında… Leonel:evet… Brenda:bayan valeria ile çıktılar…yani hastaneye gittiler… Leonel:ne oldu ? Brenda:bay san roman rahatsızlandı efendim… Leonel:pekala… Brenda:benim kimseyi telaşlandırmamı söylediler ama Bilmeniz gerektiğini düşündüm, Leonel:pekala brenda teşekkür ederim.. (leonel hector’u da alır çıkarlar) Hector:babamın nesi varmış leonel,iyi mi? Leonel:ben de bilmiyorum aslında brenda yalnızca rahatsızlandığını söyledi… Hector:esterella’yı da alıp öyle geçelim… (esterella’yı da alıp hastaneye geçerler)
Yoğun bakım ünitesi (doktor sanchez ve profesör arturo rivero aralarında konuşmaktadırlar) Doktor sanchez:beyinde herhangi bir hasar yok, Ama bu uyku hali beni korkutuyor arturo…sence? Arturo:şimdiye kadar uyanmış olması gerekiyordu, Biraz daha bekleyelim,ters giden bir şeyler olabilir… (iki salağı doktor diye koymuşlar… ters giden bişi varsa baştan anlamadın mı bi de profesörsün be adam… “ölürse ters giden bir şeyler var demektir sanchez biraz daha bekleyelim” der gibi…)
…………………….
Esteban’ın odası
Esteban:valeria telefonumu verebilir misin? Valeria:ceketin araba da kaldı esteban,ne oldu? Esteban:maria’yı ve çocukları arayıp haber versek iyi olur aslında, Maria nerede gerçi bilmiyorum ama… Valeria:ben birazdan brenda’yı ararım,sen merak etme… Esteban:ne zaman çıkabiliriz buradan peki? Valeria:bilemiyorum…doktor sanchez bir şey demedi… (o sırada leonel,çocuklar odaya dalar,esterella babasına sarılır) Esterella:baba ne oldu sana böyle?nasılsın,iyisin değil mi? Esteban:iyiyim tatlım iyiyim… Hector:baba,çok korktuk,neden bize haber vermedin… Leonel:geçmiş olsun esteban,çok endişelendik… Esteban:korkulacak bir şey yok ufak bir kriz… Valeria:tabii tabii… Esterella:annem nerede peki?yoksa onunda mı haberi yok? Hoş herşeyden en son bizim haberimiz oluyor… (o sırada leonel’in telefonu çalar) Leonel:buyurun bay sanchez Evet? Ne? Maria mı? Nasıl? (leonel şok olmuştur,herkes donup kalmıştır)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Paz Kas. 01, 2009 9:52 pm
9.bölüm (sessizliği esteban bozar) esteban:maria mı leonel maria'ya ne olmuş? esterella:annem mi ne olmuş anneme leonel anlat hadi lütfen... leonel:dışarıda konuşalım.. esteban:kimse dışarı çıkmıyor,bana çocuk muamelesi yapmaktan vazgeçer misiniz? karıma ne oldu leonel? leonel:maria xochimilco yakınlarında bir kaza yapmış,şimdi burada...yoğun bakımda esteban:ne?kaza mı..(esteban şok olmuştur,yeni bir kriz geçitmezse iyidir) (esterella ağlamaya başlar) esterella:annem iyi mi leonel söylesene onu görmek istiyorum hector:annem neredeymiş leonel(deredeymiş...nerede olacak be çocuk yoğun bakımda dedi ya işte ay bu çocuklar hasta) leonel:şu anda yoğun bakımda... esteban:maria'yı görmeliyim! valeria-leonel:esteban hayır! leonel:esteban bu mümkün değil bu senin için iyi olmaz... esteban:leonel karım yoğun bakımda anlamıyor musun bana ihtiyacı var... (esteban'ın sesi titrer gözleri dolar) valeria:esteban korkarım bu pek mümkün değil,burada beklemelisin... (esteban ayaklanıp odadan çıkmıştır bile) (maria'nın odası) doktor sanchez:beyinde herhangi bir hasar yok,bu iyiye işaret arturo sence? dr.arturo:evet ama şimdiye kadar uyanması gerekiyordu,ters gideb birşeyler olduğundan şüpheleniyorum... doktor sanchez:1-2 saate kadar uyanmazsa hayati tehlikeyi atlatamayacağa benziyor... (doktorlar odadan çıkar) doktor sanchez:esteban sen... nereye böyle,dinlenmelisin... esteban:karım nerde doktor? doktor sanchez:elimizden gelen herşeyi yaptık,ama hayati tehlikesi devam ediyor,uyanmasını bekliyoruz... esterella:yani? esteban:uyanabilecek değil mi(esteban korkuyla sorar) [img][/img] doktor arturo:1-2 saat içinde uyanması gerekiyor... esteban:maria...karımı görmek istiyorum... doktor arturo:esteban bu mümkün değil,üzgünüm... esteban:bana ihtiyacı var ,beni duyabilir lütfen...bundan eminim,maria'yı görmek istiyorum ben iyiyim.. doktor arturo:pekala ama yalnızca sen ve çok kısa bir süre için.. (esteban maria'nın odasına gelir,maria'ı o şekilde görünce adeta yıkılır,maria makinelere bağlanmış uyuyordur..doktor sanchez çıkar) esteban maria'ya yaklaşır ve elini tutar esteban:hayatım ...beni duyuyorsun biliyorum,yanındayım maria,burada...yanındayım... lütfen uyan maria lütfen...beni bırakma seni bir daha kaybetmeye dayanamam (estebangözyaşlarını tutamaz) hatırlıyor musun,bende sizi bırakıp gidiyordum..ama sen bana kalmamı söyledin maria.. kalıp savaşmamı söyledin...seni seviyorum maria,herkesten herşeyden çok seviyorum... lütfen gitme,beni yeniden yalnız bırakma maria... (o sırada maria esteban'ın konuşmasına tepki verir... artık uyanıyordur:) esteban:maria hayatım beni duyabiliyor musun?maria...doktor.. (esteban dışarı çıkar) esteban:arturo beni duyabiliyor..uyanıyor (arturo ve doktor sanchez maria'nın yanına gider,maria komadan çıkmıştır...) (e ben komadayken esteban o kadar konuşsa bi uyanırım kıyamete kadar gözümü kırpmam ) (maria normal odaya alınır,hayati tehlikeyi atlatmıştır) doktor sanchez:herşey yolunda,hiçbir komplikasyonla karşılaşmadık,biraz dinlenmesi gerekiyor, tabii seninde esteban senin için risk hala devam ediyor ve bu ikinci krizin.. esteban:ben iyiyim... arturo:esteban dinlenmelisin ve bu bir rica değil! esteban:pekala ama maria uyanırken yanında olmak istiyorum... arturo:zaten aynı odadasınız onunla ilgilenebilirsi ama kendini yormanı istemiyorum... esteban:tamam.. arturo:çocuklar sizden annenizi bir saat sonra görmenizi rica ediyorum.. esterella:pekala.. (esteban odasına gider valeria'da arkasından...) esterella:babam kendi kendine dinlenebilir sanırım.. valeria:elbette esterella... ben çantamı alıcam içeriden... (hector ve leonel esterella'ya "e pesss" gibisinsinden bakarlar esterella tavana tavana bakar) esterella:kabus dedikleri bu olsa gerek.. (valeria odaya girer) valeria:biraz dinlen esteban,bugün yorucu birgün oldu (maria'ya doğru bakar) ben artık gideyim,uyandığında beni görmek isteyeceğini sanmıyorum... esteban:valeria iyiki hayatımdasın,sen olmasaydın- valeria:hiçbirşey farketmeyecekti esteban... esteban:lütfen böyle konuşma,sen benim için her zaman önemlisin... teşekkür ederim (esteban,valeria'ya sarılır) valeria:önemli değil esteban,kendine iyi bak,sana ihtiyacımız var.. (valeria esteban'la gözgöze gelir ve gözlerini kaçırarak dışarı çıkar) (esteban maria'nın yanına gider,maria yavaş yavaş kendine gelir) maria:esteban.. esteban:buradayım hayatım yanındayım... maria:esteban...ben evime götür... esteban:herşey düzelecek hayatım,gideceğiz,sen..sen iyi misin? maria:biraz başım dönüyor ama iyiyim merak etme... esteban:maria beni öyle korkuttun ki seni kaybettiğimi sandım,maria seni seviyorum hayatım, sakın beni bırakma,asla... maria:yanımdaydın değil mi?seni duydum gitmememi söyledin,sizi bırakmamı.... esteban:seni bir daha asla kaybetmek istemiyoru bir daha asla... [img][/img] (esteban maria'yı öper)(maria esteban'n kolundaki kabloyu farkeder) maria:bu da ne esteban? esteban:o mu?önemli birşey değil.. maria:esteban.. esteban:ufak bir kriz geçirdim maria..birşey yok.. maria:kriz mi?peki nasıl oldu esteban?iyisin değil mi? esteban:iyiyim iyiyim,bu sabah gerardo ile konuştum...seninle tartıştık ... ve biliyorsun... sinirlendim işte ufak bir kalp krizi... maria:seni hastaneye kim getirdi peki?çocuklar mı esteban:valeria...çocukları telaşlandırmayı istemedim... maria:valeria... esteban:aslında bu sabah olanlar hakkında- maria:konuşmak istemiyorum esteban, orada bulunmam yanlış zamanlamaydı... esteban:hayır maria...yanlış anlamaydı sadece,yalnızca ateşime bakıyordu.. maria:esteban...gözlerine nasıl baktığını gördüm.. esteba:maria..maria(hani esteban'ın sinirlendiği zamanlarda ki meşhur "maria..maria..ikilemesi vardır ya işte ondan)o mesele yıllar önce bitti,valeria yalnızca arkadaşım,aramızda hiçbirşey yok, böyle birşey mümkün değil... maria:pekala tartışmayacağım,yalnızca arkadaşın,ama sizi öyle görünce.. esteban:(gülümseyerek)valeria'yı kıskanıyor musun yoksa? maria:buna sebep olacak hareketler yaptığı süreca evet...ama galiba seni açıkca uyarmam gerekecek esteban, çünkü bir daha aynı şeyler üzerinde tartışmak istemiyorum.. (esteban hınzır hınzır güler) esteban:senin tarafından kıskanılmak harika bir duygu,çünkü kolay kolay renk vermezsin... maria:öyle olması gerekiyor çünkü...seni çok seviyorum esteban ve dediğim gibi geçmişin hiçbirşekilde bugüne karışmasını istemiyorum... esteban:maria..bende seni seviyorum hayatım,inan bana hiçbirşey benim geçmişle ilgilenmeme neden olamaz, valeria da dahil... maria:ve beni bir daha bu konuda konuşmak zorunda bırakma lütfen,çünkü unutmak istiyorum geçmişinizi... geçmişini...(esteban ve maria gözgöze gelir) esteban:inan bana buna gerek kalmayacak maria.. maria:umarım...bu arada seninde dinlenmen gerekiyor esteban,bu krizler sıklaşmaya başladı,esterella da bana bir krizden sözetmişti.. esteban:ben iyiyim gerçekten... maria: hala kriz geçirtecek ne oldu merak ediyorum? esteban:gerardo'yla konuştum ve söylediğim gibi sabahki tartışma,seninle konuşmak istedim odanda bulamadım,telefonun kapalıydı dediğim gibi sinirliydim... maria:gerardo ile ne konuştun esteban? esteban:ona karımdan uzak durmasını söyledim... maria:esteban... esteban:bak maria o adamdan nefret ediyorum,sana yakın olmak istemesini hazmedemiyorum, maria:esteban..gerardo ile konuştum,sana aşık olduğumu biliyor,senin karın olduğumu..evli olduğumuzu da biliyor bu anlaşmayı bana yakınlaşmak için bir fırsat olarsk görmedi,bu anlaşamay beni hala bekar zannettiği için de teklif etmedi... esteban:söz yine valeria'ya geliyor değil mi? maria:biliyor musun aslında aynı şey...tek fark gerardo 'nun evlendiğimizi ve senin karın olduğumu kabul etmiş olması...bak esteban belki ilgini çeker diye söylüyorum tepki göstermiyor olmam etrafımda olup bitenin farkında olmadığım anlamına gelmez bunu en iyi sen biliyorsun... artık gerardo'yu sorun etme çünkü sorun edilecek ne bir davranış ne de bir olay var.. esteban:maria sana güveniyorum ama gerardo... maria:aslında iki kişiye birden güvenmeyi denemelisin gerçi tahmin edersin biraz zor oluyor.. esteban:peki sen hiç denedin mi? maria:belki farketmedin ama bunu zaten yapıyorum esteban... fakat bugünden sonra sinirlerimi daha fazka zorlayacağıma emin olabilirsin. (gergin bir sessizlik olur,ikiside birbirini deliler gibi kıskanmaktadır, esteban'ın dudaklarını büzüp sinirlendiği mod var ya işte esteban işte o modla kolundaki kabloyla oynamaktadır,maria'ysa çemkirik bakışlarla etrafı süzüyordur,sonra aynı anda) esteban:maria maria:esteban (gülümserler) maria:önce sen... esteban:seni seviyorum maria,yalnıca seni bunu iyice bilmeni istiyorum,beklediğim ve taptığım tak kadın sensin yalnıca sen.. maria:bende öyle esteban,seni herşeyden çok seviyorum hayatım sana güveniyorum, kendini gereksiz yere üzme olur mu?artık bu konularda tartışmak istemiyorum... esteban:pekala pekala.. (o sırada içeri çocuklar gelir) (esterella ve hector koşarak maria'ya sarılır) esterella:anne bizi öyle korkuttun ki iyisin değil mi? hector:anne bizi bırakıp gideceğini sandım,bizi sakın bırakma maria:asla hector...sizi bir daha asla bırakmam oğlum.. leonel:nasıl korktuğumuzu anlatamam maria..geçmiş olsun,kendine dikkat et, maria:teşekkür ederim leonel,aslında böyle olsun istemezdim ama işte bi anda direksiyon hakimiyetimi kaybediverdim.. esteban:sen nereye gidiyordun hayatım? maria:xochilmilco'ya socorro'yu görmek için gidiyordum,dönerken yağmur başladı ve işte... esteban:maria daha dikkatli olmalısın hayatım.. esterella:biliyor musun babam yine kalp krizi geçirdi anne ve bize haber vermedi yanında valeria olduğu için bizi telaşlandırmak istememiş.. esteban:bunun böyle olacağını bildiğim için.. maria:valeria gerekeni yapmış,teşekkür etmen gerekir esterella babanın kalp krizi geçirdiğini biliyorum valeria'nın yanında olması büyük şans.. hector:esterella'nın teşekkür şeklini görmeliydiniz... esterella:hector! esteban:umarım ona saygısızlık etmedin esterella... esterella:yo hayır henüz gerekmedi... esteban:esterella valeria ile iyi geçinmeni istiyorum onu sevmesen bile saygı duymak zorundasın...bak o da artık bizimle çalışıyor ve şirketimizin önemli bir parçası... esterella:pekala pekala onu gördüğüm yerde sevgi gösterilerine başlarım,kimbilir belki birgün kalp krizi geçirdiğimde yanımda kimse olmaz maria:esterella lütfen biraz sakin olmaya çalış,babanı üzüyorsun! esterella:o kadından hoşlanmıyorum,senin dışında yanında kimse olmasını istemiyorum anne, yıllardır yoktun,hep korktum...onu annemden başka kadınlarla görmekten korktum, sana karşı tepkilerimi de biliyorsun,babamın o kadınla arasında birşey olmadığını biliyorum ama sürekli "esteban'ı bilirm,onu tanırım"havalarında olmasından,babama bakışlarından rahatsız oluyorum (maria ve esteban gözgöze gelir) (esterella babasına sarılır) esteban:esterella...esterella..sakin ol tatlım,annen artık yanımızda hayatta gerçekten sevdiğim tek kadın... ayrıca beni kimseden kıskanmana gerek yok...valeria çok eski bir arkadaşım o yüzden bana bu kadar yakın. maria:evet esterella baban doğru söylüyor,valeria babanın çok eski bir arkadaşı sadece..kıskanmanı gerektirecek hiçbirşey yok,öyle bir durum olsa ben zaten farkederdim... esterella:sen...sen çok soğukkanlısın anne ama o kadının hareketleri hoşuma gitmiyor bilesin bunu burada söylüyorum çünkü üzülmenizi istemiyorum... maria:valeria'nın hareketleri,kime nasıl baktığı bizi ilgilendirmez esterella:baktığı kişi babamsa ve eğer seninde kocansa ilgilendirir anne! esteban:yeter!esterella bu kadar saçmalık yeter,bundan sonra valeria'ya saygısızlık etmeni istemiyorum, bu saçma sapan düşünceleri de aklından çıkar! leonel:evet esterella,bakın ne diyeceğim çocuklar gelin birşeyler içmeye gidelim ha? esteban ve maria'da dinlensin zaten yeterince yoruldular.. hector:iyi fikir leonel... esterella:afedersin baba seni üzmek istememiştim ama sanırım seni kırdım çok afedersin... esteban:yo hayatım yo kırgın değilim ama biraz anlayışlı ol ve bana güven olur mu? artık o küçük kız değilsin.. maria:evet tatlım,valeria'yı sorun etmeni istemiyorum ve lütfen onunla iyi geçin,sevmeye çalış.. esterella:peki denerim...babasının kızı)şimdilik hoşcakalın,ben yine uğrarım. (esterella,leoenl ve hector çıkar,esteban'ın morali bozulmuştur ancak belli etmez) maria:hiç değişmedi değil mi? esteban:hiiç...hala aynı inatçı ve önyargılı tıpkı küçüklüğünde olduğu gibi.. bebekliğini hatırlıyorum da uyumamak için savaş verirdi resmen onu yalnızca sen uyutabilirdin... maria:(gülümser)hep aynı masalı anlattığımı söylerdi fakat bitene kadar uyumazdı... esteban:harika bir bebekti.. maria:öyleydi...senin işten gelmeni beklerdi bazen geceyarılarına kadar şirkette olurdun, uyumazdı sana çok düşkündü hala da öyle.. esteban:ayrıca çok da kıskançtı hector'u bile kıskanırdı benden... maria:keşke onlarla daha fazla vakit geçirebilseydim...bebekliklerine dair çok az şey hatırlıyorum.. esteban:böyle düşünme mariaartık yanındalar artık hep birlikteyiz hayatım.. maria:okula başladıklarını,anne dediklerini,mezuniyetlerini göremedim bana en çok ihtiyaç duydukları sırada yoktum esteban,bunlar bir anne için çok önemli zamanlar... esteban:maria aslında uzun zamandır düşündüğüm birşey var... bir bebek için hala geç sayılmaz,onunla birlikte ilgileniriz,her an onunla birlikte olabiliriz, bu gerçekten harika olurdu... maria:esteban sen ciddi misin? esteban: (gülümser)şaka yapıyor gibi mi duruyorum? aslında bunu daha önceden söylemeyi düşünüyordum.. fazla genç bir büyükbaba ama orta yaşlı bir baba olabilirim... maria:esteban..böyle düşündüğünü bilmiyordum,açıkcası buna pek hazır değiliim, yani yoluna koymamız gerekn pekçok iş var ayrıca biraz fazla orta yaşlı değil miyiz? esteban:tabiiki değiliz maria,ayrıca neyi yoluna koyacağız ki? maria:esteban önümüzde büyük bir proje var üstelik atölye...bunu daha sonra konuşalım olur mu hayatım? bana düşünmem için biraz zaman ver olur mu? esteban:pekala hayatım bunu şimdi düşünmek zorunda değilsin..sana isediğin kadar zaman veriyorum.. (o sırada kapı çalınır içeri juan dartes girer) juan:merhaba maria,merhaba esteban , maria çok geçmiş olsun,iyisin değil mi? duyunca öyle üzüldüm ki.. maria:teşekkür ederim juan ben iyiyim artık,ufak bir dikkatsizlik yüzünden oldu... juan :tanıştığımız ilk gün anlamıştım acelecei biri olduğunu... biraz daha dikkatli olmalısın,bu arada esteban sana büyük geçmiş olsun valeria'dan öğrendim bir kriz geçirdiğini iyisin umarım? esteban:teşekkür ederim juan şimdi daha iyiyim (kapı yeniden açılır içeri gerardo girer) (ortam birden gerilir,esteban gerardo'ya dudaklarını büzüp bakar,maria şaşkındır; devam edecek
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Salı Kas. 24, 2009 7:52 pm
10.bölüm (gerardo içeri girer) gerardo:merhaba...şirkete uğradım,bir kaza yaptığını söylediler maria çok endişelendim,şimdi iyi misin? maria:teşekkür ederim gerardo,şimdi daha iyiyim,seni tanıştırayım projenin mimarlarından juan dartes gerardo:memnun oldum bay dartes,ben gerardo salgado,projenin ortaklarından... (esteban burun deliklerini açıp sinirlenir) juan:ben de öyle bay salgado.. gerardo:bu arada esteban seninde rahatsızlandığını duydum,geçmiş olsun... herşey üstüste gelmiş sanırım,kötü bir gün.. esteban:oldukça kötüydü...ama şimdi gayet iyiyim gerardo.. gerardo:buna sevindim, daha başarılı işlere imza atacağız... (esteban hiçbirşey söylemez) (maria ortamın gerildiğini anlar) maria:inşaat ne zaman başlıyor juan? juan(esteban'a bakarak):ben esteban'dan talimat bekliyorum... esteban:gerardo ile henüz netleştiremediğimiz bazı noktalar var,bunlar bir süre daha düşünmemi gerektiriyor,(gerardo'ya bakarak)bu sabah konuştuğumuz konular hakkında gerardo.. (maria esteban'a bakar) gerardo:hallettiğimizi sanıyordum... maria:ben de öyle esteban.. esteban:yarın şirkette görüşelim olur mu gerardo, gerçekten hallettiğimizden emin olabilmek için... gerardo:sen nasıl istersen esteban,ben artık gitsem iyi olacak tekrar geçmiş olsun esteban,kendine çok iyi bak maria,seni böyle görmek istemiyorum... maria:geldiğin için teşekkürler gerardo,çok naziksin... gerardo:önemli değil maria,hoşcakalın bay dartes...
(gerardo çıkar) juan:gerardo ile bir sorun yok umarım esteban? esteban:sorun kalmayacak,kalan pürüzleri halledeceğim.. juan:umarım iyi bir iş çıkarırız... maria:umarım... juan:ben artık gitsem iyi olacak,daha valeria'ya uğramam gerekiyor, bir sergi olduğunu söylüyordu,bu arada maria yeniden geçmiş olsun, iyileşince sergilere hep beraber katılırız artık,esteban kendine iyi bakmalısın, güçlü olman gerekiyor... esteban:merak etme juan,geldiğin için teşekkürler... juan:hoşcakalın...(çıkar)
(esteban hala gerardo'ya sinirlidir ama maria'ya belli etmez) maria:yarın gerardo ile ne konuşacaksın esteban? esteban:anlaşmanın şartlarını... maria:bunları leonel görüşüp sunmamışmıydı bize? esteban:son rötuşlar maria,son rötuşları yapacağım... maria:ben de katılabilir miyim? esteban:aslında ikimizin de katılacağı tamamen arturo'ya bağlı, burada kalıp kalamayacağımıza o karar verecek, ayrıca gerardo ile yalnız konuşsam daha verimli olur hayatım... maria:benim yanımda konuşulmayacak olan konu nedir esteban? esteban:bugünkü konuyu netleştirmek istiyorum.. maria:artık bu konuyu kapattığımızı sanıyordum esteban...ama hala ısrarcısın.. pekala dediği gibi olsun,ama lütfen kendine hakim ol... (doktor arturo içeri girer) arturo:san roman çifti tartışacak kadar zinde gözüküyor... (birlikte gülerler) arturo:herhangi bir sorun yok değil mi? maria?ona sakın yeni bir kriz geçirteyim deme ve sen esteban şu duruma bakılırsa maria'yı yeniden komaya sokma ihtimalin çok yüksek gözüküyor... maria:teşekkürler arturo...sen olmasan burada birbirmizi yiyecektik.. esteban:buradan iyileştiğimizi anşayabilirsin arturo... arturo:şaka bir yana az önce tahlillerinizi inceledim ikinizde gayet sağlıklısınız ,eve dönmenizde hiçbir sakınca yok yalnız yine de kendinizi çok yormasanız iyi olur,esteban bundan sonra stres yapmanı istemiyorum,biliyorum bu söylediğim senin için imkansız ama denemelisin, bu ilk krizin değil...ve maria sana gelince kendini fazla yormanı istemiyorum bir travma geçirdin...bu kolay birşey değil maria:dikkat edicez,söz veriyoruz,değil mi esteban? esteban:pekala,sinirlenmiycem.. arturo:estebandan sözü aldık maria,artık eve dönebilirsiniz, tabii kontrollerinizi unutmayın,birşey olursa beni muhakkak arayın... esteban:herşey için çok teşekkürler arturo,sanchez'e de teşekkür borçluyuz arturo:sanhez'in acil bir hastası daha çıktı, teşekkürünüzü ben iletirim. bu arada tüm işlemleriniz tamam..çıkışta belgelerler uğraşmayın.. maria:yeniden teşekkürler arturo. arturo:önemli değil...
(bizimkiler eve gelirler) ısabel:bay esteban hoşgeldiniz efendim,hoşgeldiniz bayan maria... geçmiş olsun efendim.. maria:teşekkürler ısabel esteban:teşekkürler ısabel.. (hector annesi ile babasının geldiğini duyar) hector:hoşgeldiniz(anne ve babasına sarılır) sizi daha beklemiyorduk,iyisiniz değil mi, vivian geldiler... vivian:ah maria beni nasıl korkuttuğunu anlatamam, esteban,iyisiniz değil mi? esteban:gayet iyiyiz,teşekkürler vivian.. maria:ufak bir kaza oldu,ama şimdi daha iyiyiz.. hector:ben esterella'ya haber vereyim... (esterella gelir,angel'in de olanlardan haberi olmuştur hep birlikte gelirler) (carmela kazadan söz açılınca panikler) vivian:nereye gidiyorum demiştin maria? maria:socorro'ya yani aslında carmela'ya ama socorro'ya da uğrayacaktım.. carmela:maria bana şey için gelmişti şey için... maria:çanta için gelmiştim ya carmela.. carmela:a evet(carmela pot kırmak üzere olduğunu farkeder ve konyak şişesini kafasında diker) esterella:bugün gerçekten kabus gibiydi... annemle babamı öyle görünce.. hector:artık herşey geçti esterella,sakin ol... (esteban'ın telefonu çalar,arayan valeria'dır,esteban onların yanında kounşsun mu konuşmasın mı bilemez bir anda herkes ona odaklanmıştır) esteban:a merhaba valeria.. iyiyiz evet gayet iyiyiz,maria da iyi hastaneden çıktık, yarın işimin başına dönüyorum tabiiki ama maria'nın biraz daha dinlenmesini istiyorum, tabii iletirim,pekala,biliyorum,pekala... sen de iyi bak görüşmek üzere... (esteban telefonu kapatır) esteban:valeria nasıl olduğumuzu merak etmiş.. maria:anlaşılıyordu..esteban yarın işe gidemeyeceğim gibi bir hisse kapıldım? esteban:aslında biraz dinlenmen gerek maria,hemen işe başlamanı istemiyorum, maria:lütfen esteban..sana iyi olduğumu söyledim,evde kalmak istemiyorum... esteban:kendini yormayacağına söz ver o zaman.. maria:pekala,söz veriyorum... angel:baba inşaata ne zaman başlıyoruz? (sahi, bu çocuk esteban'a hala baba diyor mu kızlar?) esteban:yarı belli olacak angel,bu arada esterella şantiye de yalnız çalışmana karar verdim, valeria sana eşlik etmeyecek, (hector ve angel bakışırlar) esterella:sahi mi?baba,çok teşekkür ederim... (babasına sarılır) esteban:sanırım sorumluluk alabilirsin.. esterella:hiç kuşkun olmasın... (herkes evine gider,esteban ve maria odasındadır)
esteban:iyisin değil mi hayatım? maria:iyiyim esteban,biraz dinlenmeye ihtiyacım var,sen? esteban:ben de iyiyim,maria, bak istersen birkaç günlüğüne gidebiliriz, uzaklaşabiliriz,bu ikimize de iyi gelir ha? maria:aklının işlerinde kalmasını istemiyorum esteban, şu sıralar çok yoğunsun,proje daha fazla beklememeli.. esteban:hiçbirşey senden daha önemli olmadı,olamaz da hayatım.. maria:teşekkür ederim esteban ama bu tatili biraz erteleyelim, şirkette yapmamız gereken çok iş var,beni merak etme olur mu.. tabii unutma da.. esteban:seni seviyorum maria... maria:ben de seni hayatım.. . (devam edecek)
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Cuma Kas. 27, 2009 2:03 am
(sabah bizimkiler şirkettedirler) brenda:günaydın efendim,size de günaydın bayan maria, sizin için çok endişelendik efendim... maria:endişelenecek birşey yok brenda,şimdi ikimizde daha iyiyiz... (o sırada valeria yine soğan gibi bitiverir oracıkta) valeria:ah tanrım...esteban nasılsın?dün bıraktığımda pek iyi gözükmüyordun.. ya sen maria,ciddi birşey yoktur umarım? esteban:teşekkürler valeria...daha iyiyiz maria:bizim için kendini üzme valeria...gördüğün gibi işimizin başına dönecek kadar sağlıklıyız,tabii esteban'a bir de senin gözünle bakmak lazım,ne de olsa onu iyi tanıyorsun...dün yanında olman büyük şans... valeria:ihtiyacı olduğu anda orada olmam gerçekten de büyük şans... (esteban hanımların kapışmak üzere olduğunu anlamıştır,lafı değiştirir) esteban:brenda leonel geldi mi? brenda:evet efendim odasında,çağırmamı ister misiniz? esteban:a evet,maria lütfen sen de benimle gelir misin? maria:tabii.. (esteban'ın odası,maria valeria'nın ukalalıklarına karşılık vermiş olmaktan gayet memnundur aynı zamanda gergindir, esteban ise maria'dan çekindiği için dışarıda olanlar hakkında konuşmaya cesaret edemez,leonel girer) leonel:merhaba esteban,merhaba maria, açıkcası şirkette olduğunuzu duyunca çok şaşırdım, sizi daha beklemiyorduk.. esteban:arturo bizi taburcu etmeye karar verdi leonel, ikimiz de iyiyiz.. leonel:bana ne söyleyecektin esteban? esteban:maria ile birlikte çalışmanızı istiyorum.. siz ,eğer gerardo ile anlaşma sağlanacak olursa birlikte çalışacaksınız ikiniz de mantıklısınız ve daha önceki çalışmalarınıza bakılırsa gayet çalışkan bir çiftsiniz.. maria senin için bir sakıncası yoktur umarım? maria:tabii ki yok esteban,leonel gerçekten çok başarılı ve biz iyi bir ikili olabiliriz, projeyi gruplara bölerek mi yönetmek istiyorsun? esteban:aslında evet;esterella ile angel,greco,hector ve juan ve gerardo,valeria,ben.. maria:ilginç bir gruplandırma... leonel:pekala...bunu yaptığına göre inşaata başlama emrini verdin demektir,değil mi? esteban:bu öğleden sonra bildireceğim... maria:güzel,gruplandırmalardan da haberdar olduğumuza göre işimin başında dönebilirim.. leonel:maria bende seninle geleyim,şu son hazırladığımız taslakta birkaç eksik gördüm,sana da göstermek istiyorum... maria:pekala.. esteban:iyi çalışmalar.. maria:sana da esteban... (öğlene doğru şirkete salgado gelir)
gerardo:esteban'a geldiğimi söyler misiniz? brenda:aby san roman sizi bekliyor muydu efendim gerardo:sanırım evet,gerardo salgado'nun geldiğini söyleyin lütfen.. (brenda esteban'a gerardo 'nun geldiğini söyler) brenda:bay san roman sizi bekliyor efendim (gerardo esteban'ın odasına girer)
gerardo:merhaba esteban.. esteban:hoşgeldin gerardo... sanırım neden tekrar konuşmak istediğimi merak ediyorsun.. gerardo:aslında evet hangi konuda konuş- esteban:konuyu biliyorsun gerardo... gerardo:maria değil mi? esteban:evet konu karım...maria... gerardo:bak esteban maria benim yalnızca arkadaşım,neden bunu kabul etmek istemiyorsun... esteban:yalnızca arkadaşın ha? baksana gerardo sence aptala mı benziyorum, maria'dan hoşlandığını,anlaşmaları onunla imzalamak istediğini söyleyen sen değilmiydin? gerardo:bak esteban hala anlamıyorsun değil mi... maria'nın yalnızca seni sevdiğini anlamıyorsun.. esteban:maria'nın yalnızca beni sevdiğini biliyorum,güvenmediğim kişi sensin! gerardo:evet maria'yı sevdim bunu inkar edemem,ama bu çok uzun zaman önceydi fakat o bunun mümkün olamayacağını söyledi, seni seviyordu...yalnızca seni,hem daha sonra evlendiniz, ama mutsuzdu,biliyordum... o da sen de.. şansımı yeniden denemek istedim fakat olmadı... maria artık çok sevdiğim bir arkadaşım ve bu projeye maria için ortak olmak istemedim.. esteban:madem öyle onun iyiliği için ondan uzak dur... gerardo:esteban,maria ile görüşmemi engelleyeceğini sanıyorsan yanılıyorsun, bak ben aptal bir adam değilim,maria'nın sana nasıl baktığını görüyorum... ve maria'ya duyduğum sevgi artık yalnıca arkadaşlıktan ibaret anlıyor musun? o seni seçti esteban,ben de onun yalnızca arkadaşıyım,ama onunla arkadaşlığımı bitirmemi isteme benden? esteban:herşey bu basit kadar basit öyle mi? gerardo:evet esteban,herşey bu kadar basit işleri zorlaştıran onu ve kendini üzen sensin... esteban:maria'yı çok seviyorsun,bir anda aşkın bitiyor... ve tekrar projeye ortak olmak üzere ortaya çıkıyorsun? gerardo:esteban tanrı aşkına tüm şartlarını kabul ettim, yalnızca seninle muhatap olacağım..peki daha ne istiyorsun? ayrıca ben ortaya çıkmadım beni gelip siz buldunuz... birbirimize artık güvenelim ha? esteban:bak gerardo,sana güvenmiyorum bunu söylüyorum çünkü rol yapmaktan nefret ederim...tekrar söylüyorum karımın yakınında olmanı istmiyorum,tek koşulum bu! gerardo:proje dahilinde dediğin gibi olsun ama az önce de söyledim maria da istediği sürece arkadaşlığımız deva edecek esteban.. imzaları atalım mı artık ne dersin? esteban:(çok sinirli ve gönülsüzdür)bu iş burada bitmedi gerardo,bitmedi..ama daha zamanımız olacak,artık bu saçmalıklarla zaman kaybetmek istemiyorum imzalayalım... (anlaşama imzalanır,gerardo esteban'a elini uzatır,esteban'ın gözlerinden ateş çıkmaktadır) gerardo:umarım başarılı bir iş olur esteban:öyle olmak zorunda... (gerardo çıkar,esteban inşaata başlama emri verir) (valeria ile gerardo karşılaşırlar) valeria:a merhaba bay salgado,sizi görmek ne güzel,esteban'ın yanındaydınız sanırım? gerardo:evet,az önce anlaşmayı imzaladık.. valeria:bu harika,tebrik ederim,çok iyi bir iş olacak.. gerardo:kesinlikle.. valeria:yine görüşmek üzere bay salgado.. gerardo:görüşmek üzere bayan valeria... (vale esteban'ın odasına girmek için kapıyı tıklatır) esteban:girin! valeria:(kapıdan başını uzatır):yeni bir kriz geçiriyorsan eğer, hemen çıkabilirim bay san roman? esteban:seninle kouşmaya ihtiyacım var valeria gelsene... valeria:bak bu ilginç..anlat bakalım,duyduğuma göre anlaşmayı imzalamışsınız, tebrik ederim.. esteban:evet evet... valeria:esteban neden hala gerginsin? esteban:nedenini biliyorsun... valeria:bak işinize karışmak istemiyorum esteban, ama seni böyle görmek beni üzüyor,belki de abartıyorsun ha? esteban:belki de.. valeria:canın başka bir şeye daha sıkılmış senin.. esteban:nereden biliyorsun? valeria:a doğrusu hiç anlaşılmıyor,bu hallerini hiç görmedim sanki... esteban:maria.. valeria:maria ne? esteban:onu üzmekten korkuyorum valeria... valeria:niçin? esteban:son zamanlarda olanlar.. valeria:bak esteban,buraya kimsenin huzurunu bozmak için gelmedim.. bunu umarım biliyorsundur...maria'nın sana olan yakınlığımı yanlış anlamasını istemem... esteban:yo valeria aslında- valeria:evet esteban sorun bu! bak evlendiğini bilmiyordum ve maria'ya benden sözettiğini de pek sanmıyorum.. verdiği tepkiler doğal,burada olmamam gerekiyordu, ne kadar aptalım.. esteban:hayır valeria hayır,aksine burada olman bana güven veriyor, iyiki hayatıma girdin... valeria:gitmem gerekiyor esteban,dönmemem gerekirdi... esteban:hayır valeria...hayır!sen benim için değerlisin anlıyor musun? valeria:bunun doğru olduğunu bilmeyi çok isterdim... esteban:bu doğru valeria... zamanında sana gereken değeri veremesem de bu doğru.. ihtiyacım olduğunda hep yanımdaydın,en kötü zamanlarımda... ama biliyorsun... [img][/img] valeria:olmadı.. esteban:gitme valeria.. (esteban valeria'nın elini tutar ve bir an yakınlaşırlar) (valeria'nın gözleri dolar ve odadan dışarı çıkar)
esteban dağılmış durumdadır... [img][/img]
(esterella babasını arar) esterella:baba,başlamamız gerektiğini söyleyen bir telefon aldım az önce.. esteban:doğru tatlım,artık inşaat başlıyor.. esterella:peki ama nasıl yani nereden başlayacağım? (esteban'ın keyfi esterella'nın acemiliğinden dolayı yerine gelmiştir) esteban:nereden başlayacağını bilimiyor musun yoksa? esterella:a tabiiki biliyorum sadece fikrini almak istedim, şantiyede ki ilk günümü görmek ister misin? esteban:tabii,annenle uğrayacağız öğleden sonra... esterella:bu harika,peki o zaman kendine iyi bak,görüşürüz baba!
(maria'nın odası) (maria dün carmela ile konuştuklarını düşünmektedir, esteban'ın valeria'yı ve bebeğini reddettiği sürekli aklını karıştırmaktadır) leonel:maria?maria iyi misin? maria:iyiyim sadece dalmışım... leonel:yolunda gitmeyen birşeyler mi var? maria:bilmiyorum,sence? leonel:dışarıdan bakıldığında öyle gözüküyor...yani esteban'la sana... maria:- leonel:yalnız kalmak sana iyi gelecek maria, konuşmak istersen her zaman dinlerim biliyorsun.. maria:teşekkür ederim leonel çok anlayışlısın... (leonel çıkar)
(esteban maria'nın odasına gelir.)
esteban:girebilir miyim? maria:tabii,gelsene.. esteban:maria sen iyi misin,solgun görünüyorsun.. maria:yo iyiyim ben..gerardo ile konuştunuz mu? esteban:evet konuştuk.. maria:sonuç? esteban:anlaşma imzalandı,inşaata başlandı, proje dahilinde karımın etrafında dolaşamayacak.. maria:esteban,umarım sakin bir konuşma yapmışsındır... esteban:gayet sakindim...ve sakin olmayı planlıyorum, sana yaklaşmadığı sürece sorun yok... maria:hala inat ediyorsun... esteban:kesinlikle... maria:bu arada şu grupları hangi niteliklere göre ayırdığını sorabilir miyim? esteban:hmm ibre bana çevrildi demek? maria:aynen.. esteban:angel mantıklı,esterella uçarı birbirilerini dengelemeleri için birlikte çalışmalılar,juan,hector ve greco 'ya gelince greco arazinin yapısını çok iyi biliyor, hector zaten hesap adamıdır sevgili oğlum bu konuda büyükbabasına çekmiş, ondaki analiz yeteneğini görmelisin maria..ve juan,yardımcı mimar'ın onlarla birlikte çalışması büyük artı,bize gelince gerardo gözümün önünde durmalı,attığı her adımı bilmeliyim.. maria:valeria? [img][/img] esteban:o dengeleyici bir unsur,göremediklerimi görmemi sağlıyor.. maria:sanırım göremediklerini göstermekte üstüne yok... esteban:yapma maria,valeria ipleri koparıp atmamamı sağlıyor,mantıklı düşünmemi... maria:aynı görevi herhangi biri üstlenebilirdi.. esteban:eğer o kişi sen olsaydın,asla bu anlaşma olmazdı.. maria seni görünce mantıklı düşünemiyorum, gerardo ile ipleri koparmak istememin sebebi zaten sensin.. sence bu sağlıklı olur muydu?birinin duygusal davranmamı engellemesi gerekiyor... ama sen tümden duygularıma hükmediyorsun, (maria gülümser) [img][/img] esteban:sorgunuz bitti mi bayan maria? sizi yemeğe çıkarabilir miyim,daha sonra da şu çaylak inşaatçıyı görmeye gidelim olur mu? maria:bu kadarla sınırlı kalmayacak ama acıktığım için yarıda kesiyorum esteban:bu kadar harika olmak zorunda mısın? maria:sen? (esteban ve maria öpüşürler )
(bizimkiler yemeğe çıkarlar ve dönüşte şantiyeye uğrarlar)
(esterella hayatından bezmiş bir şekilde merdivenlerde oturmaktadır, esteban ve maria arabadan inerler,esteban gülmemeye çalışarak esterella'nın yanına oturur)
[img][/img]
esteban:inşaat buradan gayet güzel gözüküyor,hele sabahtan beri böyle oturuyorsan, epey ilerlemiş bile sayılabilir... esterella:babaa,henüz düşünme aşamasındayım ve ayrıca bu moral kokan konuşman beni havalara uçurdu... maria:hayatım bu ilk işin tabiiki sabırlı olmamız gerekiyor... baban hızlı mimarlarla çalışmaya alışık.. esterella:ben ilk olacağım heralde "yavaş ve öfkeli..." esteban:bin yılda da bitirsen,rezalet bir iş de çıkarsan benim için dünyanın en güzel tesisi olucak prensesim,hiçbirşeyi kafana takma... maria:evet hayatım bunun bir önemi yok,önemli olan senin kendinden emin olman.. (esterella hafiften yardım almak istemektedir,esteban'a çaktırmak istemese de dünyanın en düşünceli erkeği anlar,ama esterella'ya ders vermek istemektedir) esterella:sence nereden başlamalıyız baba? [img][/img] esteban:hmm...ben anlamam ki hayatım,ben basit bir iş adamıyım ,bu iş senin işin... dedim ya, harabe de inşa etsen gelir otururum, fark etmez...(ne tatlı bi baba bu yaaaa) maria:esteban... esterella:anne sence? esterella:hayatım bunu,valeria ile tartışsan daha mantıklı olmaz mı? babanda bende inşaattan anlamayız.. esterella:asla,konu kapanmıştır,kendim hallederim,hem zaten öylesine sormuştum bilirsiniz fikir almak için (bizimkiler gülmemeye çalışırlar) devam edecek...
Konu: Geri: siempre el amor(la madrastra devam...) Ptsi Kas. 30, 2009 1:16 am
11. bölüm
(esterella iyice hırslanmıştır,valeria'dan yardım almayı da reddetmiştir, esteban esterella'nın haline için için gülmektedir)
esterella:valeria ne zaman gelecek? esteban:e gelmesin dememişmiydin tatlım? esterella:öyle mi dedim? ben birlikte çalışmak istemediğimi söylemiştim,söyler misin baba eğer şantiyeye gelmeyip tüm projeyi odandan yürütecekse, sevgili mimarının ne fonksiyonu kalır? (maria'ı esterella'nın "odandan yürütecekse" sözleri üzerine alır bir telaş ama belli etmez tabii,ay bu kadındaki sabır da sabır yani...) esteban:herhalde arada uğrar, esterella:uğramasın gelsin işinin kendiyle ilgili olan kısmında dursun.. maria:tatlım sen kendini ilgilendiren bölümlere başla istersen, valeria'nın daha üzerinde çalışması gereken konular var.. esterella:sakın paniklediğimi falan düşünmeyin! onsuz devam etmeyi ben istedim! maria:tabiiki,sen bu işi de başarabilirsin, baban ve ben buna herşeyden çok inanıyoruz hayatım... esteban:a tabiiki tek ihtiyacın olan biraz zaman ve sabır prensesim.. esterella:evet... biliyorum,anne baba teşekkür ederim.. bazen katlanılmaz oluyorum.. esteban:bazen.. (gülerler)
(esteban ve maria şantiyeden ayrılırlar arabadadırlar) maria:sence ona biraz fazla yüklenmiyor musun? yani şimdiden bu kadar sorumluluğu almaya hazır mı? esteban:maria maria..esterella artık çocuk değil, hem ayrıca ona bir ders vermek istiyorum,en sonunda kendisi valeria ile çalışmayı isteyecek,sıkılacak... maria:bilemiyorum,onu böyle görmek... esteban:her zaman yanında biz olmayacağız maria, sen böyle konularda benden daha az duygusalı davranırdın, ama ona kıyamıyorsun değil mi? maria:(gülümser)sanırım... (maria camdan bakarken yine dalar gider) esteban:hayatım iyi misin? maria:- esteban:maria? maria:efendim? esteban:iyi misin?düşünceli gözüküyorsun,aslında dünden beri böyle gözüküyorsun.. maria:a evet ben iyiyim esteban... esteban:maria ne düşünüyorsun? maria:hiç işte...hiçbirşey,ne düşünebilirim ki? esteban:canını sıkan birşey mi var? maria:hayır...gerçekten herşey yolunda... esteban(pek inanmaz):seni eve bırakmamı ister misin? biraz dinlen istersen hayatım? maria:şirkette bulunmam daha iyi,leonel'le konuşacaklarım var.. esteban:pekala.. (şirkete gelirler,yürürlerken maria birden sendeler) esteban:maria,maria iyi misin? (maria bayılır) esteban:brenda doktor arturo'yu ara,çabuk! maria,maria beni duyuyor musun? (esteban maria'yı odasına taşır) (maria kendine gelir) esteban:hayatım iyi misin? maria:ne oldu esteban? esteban:koridorda yürüyorduk,sendeledin ve bayıldın.. maria:ben iyiyim,sadece başım biraz döndü... dünkü baş dönmesi... bir anda oldu.. (doktor arturo içeri girer) arturo:merhaba esteban,merhaba maria.. esteban:merhaba arturo.. arturo:evet neler oldu burada? maria:önemli birşey yok aslında,gözüm karardı sadece.. arturo:yapma maria,hastaneden yeni çıktın, bu ciddi birşey olabilir... maria:lütfen arturo,ben iyiyim,sanırım sanırım tansiyonum düştü.. arturo:bi bakalım.. (arturo maria'nın tansiyonuna bakar) arturo:tansiyonun düşmüş evet, daha öncede olmuş muydu? maria:aslında hayır,dünden beri.. sık sık bayılmam.. esteban:maria,hatırlasana ofisimde daha önce de bayılmıştın... ve leonel'in ofisinde... maria:onlar önceydi,arturo son zamanları kastediyor değil mi? arturo:aslında hayır,bu bayılmalar stres,baskı altındayken sıklaşabilir maria, canını sıkan birşey yok değil mi? maria:hayır.. arturo:ağır bir travma geçirdin,daha dikkatli olmalısın, beyin henüz şoku üzerinden atamadı,bu bayılmalar sıklaşırsa muhakkak kontrol gerekecek.. esteban:iyi değil mi arturo? arturo:evet...ama kontrollerini sakın aksatma maria, beni korkutuyorsun... maria:pekala arturo,teşekkürler... (arturo çıkar)
esteban:maria benimle konuşmak istediğin birşey var mı? (maria'nın aklına carmela'nın sözleri gelir,ama söylemez) maria:yo hayır hayatım.. esteban:canını sıkan birşey var ve benden gizliyorsun... maria:esteban hayır...senden ne gizleyebilirim ki? [img][/img] ( e kadının kafasında binbir tilki " valeria gacısı kocama hala aşık mı," "çocuğu aldırdı mı?" aldırmadıysa çocuk nerede" "esteban nasıl kendi çocuğunu umursamamazlık etti??" (ben buna begüm dilinde "millygoll" sendromu diyorum sana ne be kadın adam kabul etmemiş işte,ne acıyorsun rakibene, milagros'ta böyleydi ya,"aman ayrılma alejandro çocuğun babasız büyümesin... ay çok konuştum a.mithat efendi gibi senaryoyu yarıda kesip kesip açıklama yapıyorum,pardon kızlar ya çenem açıldı,nerden nereyee,öhöm neyse devam ediyorum) esteban:emin misin? maria:eminim hayatım,lütfen endişelenme.. esteban:maria,beni korkutuyorsun,seni kaybetmek istemiyorum... (maria,esteban'a sarılır) maria:buradayım ve kaybetmeyeceksin...
(carmela'nın evi,kapı çalınır) carmela:a merhaba fernando,içeri gelsene.. fernando:aslında rahatsız etmek istemem.. (o zaman kapıyı ne çalıyorsun be adam) carmela:a lütfen içeri gel,zaten canım sıkılıyor.. (fernando girer) carmela:ne içersin? fernando:bir kahveye hayır demem... carmela:ah fernando bu arada çiçeklerini aldım, ama teşekkür edemedim,biliyorsun şu iki gündür epey yoğundum.. fernando:biliyorum biliyorum,önemli değil, gelenler,yeğenlerin miydi? carmela:evet,birgün onlarla tanışmanı çok isterim.. onlar gelince ev daha da şenleniyor, albacığımın yokluğunu unutuyorum... (hay senin albacığına be kadın!albacığının sana bir "biz seni çingelenelerden aldık, sen bizim aileden değilsin" demediği kaldı,öz çocuğunu cebellez ediyordu, hala albacığım,albacığım,sosyopat ensest manyak,öldü de kurtulduk) fernando:alba mı?alba da kim? carmela:kardeşimdi,aslında anlatmalımıyım bilemiyorum.. fernando:bana herşeyi anlatabilirsin carmela,bana güvenebilirsin... (carmela herşeyi anlatır,alba'nın onu ezikleyişini, sevdiği tek adamı elinden alışını,onu her zaman kukla gibi oynatışını,oğlunu bu benim oğlum diye yutturuşunu... fernando donar kalır) carmela:hala dinlemek istiyor musun? fernando:doğrusu çok şaşırdım carmela, berbat günler geçirmiş olmalısın ve hala onu özlüyorsun... sen çok asil bir kadınsın carmela... carmela:teşekkürler fernando.. fernando:sanrım hikayenin devamı var.. carmela:onu da yarın anlatırım,anılar beni yeterince yordu.. fernado:tabiiki her zaman seni dinlemeye hazırım, carmela:teşekkürler...
şirket (esteban'ın odası) maria:ben artık kendi odama geçeyim.. esteban: hayır burada,gözümün önünde durmanı istiyorum! maria:(gülerek)esteban tüm gün burada oturamam.. işlerim var.. [img][/img] esteban:biliyor musun,aslında ben de oturamam, hadi kaçalım? maria:(güler)sen çıldırdın mı? herkes çalışıyor,bizimde çalışmamız gerekiyor.. esteban:maria..birgün de ekelim ne olur sanki... maria:hiç değişmeyeceksin değil mi,şu anda 20 yıl önceki kaytarmaya çalışan esteban'ı görüyorum.. (tam kalkarlarken,valeria ile leonel damlarlar içeri) valeria:esteban,konuşmamız gereken önemli bir konu var, bir dakika çıkıyormuydunuz yoksa? maria:a yo hayır,buradaydık değil mi esteban? esteban:(bezgince)evet... valeria:güzel..öyleyse başlıyorum, esteban sana harika bir haberim var, azönce juan aradı,hector'la birlikte araziyi gezerken, maden bulmuşlar! esteban:ne? maria:maden mi? valeria:evet maden ve sıkı durun,artık kuzeyden hammadde ithal etmemize gerek kalmadı.. greco'nun dediğine göre ihraç bile edebilirmişiz.. esteban:bu,bu harika bir haber, maria:evet gerçekten harika.. leonel:yalnız henüz gerardo'nun haberi yok (esteban'ın suratı birden asılır) valeria:ama söyleyeceğiz,değil mi esteban? esteban:leonel söylesin,hem araziyi satın aldığımıza göre maden de bizim demektir değil mi? valeria:tabii...bunu kutlamalıyız öyleyse.. esteban:kesinlikle..